r
Nosalty Logó

Aranykrumpliska

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fahéj
Aranykrumpliska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A beforgatáshoz.

A vaníliamártáshoz

Összesen 1171 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A beforgatáshoz.

A vaníliamártáshoz

Összesen 4692 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A beforgatáshoz.

A vaníliamártáshoz

Összesen 253 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.2 g

Zsír

  • Összesen
    64.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1303.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    319 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    331 mg
  • Nátrium
    507 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.9 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    365 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    344 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    247 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 1171 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.7 g

Zsír

  • Összesen
    256.4 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    112 g
  • Koleszterin
    651 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5212.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    186 mg
  • Kálcium
    1276 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    362 mg
  • Foszfor
    1324 mg
  • Nátrium
    2030 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    487.5 g
  • Cukor
    132 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    185.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1459 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    147 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    514 micro
  • Kolin:
    629 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1375 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    987 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    752 micro
Összesen 4692 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    282.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 253 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A beforgatáshoz.

A vaníliamártáshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztben elkeverjük a sót, a cukrot, a 1/4 l langyos tejben elhabart tojássárgát, az áttört főtt krumplit és az olvasztott margarint.
  2. Az 1 dl cukros, langyos tejben felfuttatott élesztőt is a liszthez adjuk, és fakanállal vagy robotgép dagasztókarjával eléggé lágy tésztává dolgozzuk ki.
  3. Meleg helyen megkelesztjük.
  4. Ezután olvasztott margarinba mártott teáskanállal diónyi darabokat szaggatunk ki a tésztából, és mindet meghempergetjük cukros darált dióban.
  5. Kikent tepsibe sűrűn egymás mellé rakjuk a kis tésztadarabokat. (Lehetőleg csak egy rétegben!)
  6. A tepsiben még kelni hagyjuk 10-15 percig.
  7. Előmelegített sütőben pirulásig sütjük.
  8. Amíg sül, elkészítjük a vaníliaöntetet: a hozzávalókat habverővel csomómentesre dolgozzuk el, és folytonos kevergetés mellett sűrűre főzzük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x35x6
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 284
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 16934
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az aranygaluska egy pihe-puha változata, tésztájában krumplival.

Hozzávalók

A tésztához

A beforgatáshoz.

A vaníliamártáshoz

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek