r
Nosalty Logó

Aranydukátos bukta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rumiszivi
Aranydukátos bukta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tészta készítése

Vaníliás öntet készítése

Összesen 668 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tészta készítése

Vaníliás öntet készítése

Összesen 4007 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tészta készítése

Vaníliás öntet készítése

Összesen 206 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    507.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    227 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 668 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.5 g

Zsír

  • Összesen
    131.9 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3044.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    1362 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    711 mg
  • Nátrium
    640 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    550.6 g
  • Cukor
    125 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    147.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    310 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    333 micro
Összesen 4007 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    156.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 206 kcal

Hozzávalók

Tészta készítése

Vaníliás öntet készítése

Elkészítés

Tészta készítése

  1. A tészta készítése:
  2. A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd meleg helyen, kb. 30 perc alatt megkelesztjük.
  3. A sütőlapot kikenjük olajjal.
  4. A megkelt tésztát lisztezett deszkára tesszük, majd 8 egyforma részre vágjuk. Mindegyik részt kisodorjuk hosszú hengerré, és kevés olajjal megkenjük, majd a sütőlapra egymás mellé rakjuk.
  5. Egy kés vagy fakanál segítségével egyforma buktákra vágjuk a kisodrott tésztacsíkokat, és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
  6. Az öntet készítése:
  7. Fél liter tejet felteszünk forrni.
  8. A többi tejben elkeverjük a cukrokat és a vaníliás pudingport, majd a forró tejhez öntjük.
  9. Hozzáadjuk a rumot, és addig főzzük, míg megsűrűsödik.
  10. A kész buktákat vaníliás öntettel kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3548
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Rumiszivi 91 recept

Hasonló, mint az aranygaluska, csak kicsivel szegényesebb változatban. Szlovákiában "dukátové buchtíčky" néven lehet megtalálni.

Hozzávalók

Tészta készítése

Vaníliás öntet készítése

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?