r
Nosalty Logó

Aprógombóc

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Lizinka_
Aprógombóc
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 579 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2313 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 207 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    987.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    217 mg
  • Nátrium
    596 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    109.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 579 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.1 g

Zsír

  • Összesen
    55.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3951.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    313 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    236 mg
  • Foszfor
    869 mg
  • Nátrium
    2384 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    385.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    437.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    305 micro
  • Kolin:
    237 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    329 micro
Összesen 2313 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    355.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    214 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 207 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát mosás és tisztítás után felkockázzuk. Sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük és langyosra hűtjük. Amíg fő a burgonya, egy serpenyőben felhevítjük az olajat, és a zsemlemorzsát arany színűre pirítjuk.
  2. A megfőtt burgonyát krumplinyomóval péppé törjük. Hozzáadjuk a sót, a tojást, a lisztet és a búzadarát. Ruganyos, kissé lágy tésztát gyúrunk belőle. Addig hagyjuk bedagadni a lisztet és a búzadarát, amíg felforraljuk a kifőzéshez szükséges vizet.
  3. A krumplis tésztából egy kisebb méretű kanállal (én egy evőkanalat félig mertem a masszával), kicsi darabokat szaggatunk le, és a külön tálkában odakészített lisztbe ejtjük. Ezután a két tenyerünk között golyócskákká alakítjuk. Bő, forró, sós vízbe tesszük a gombócokat, és a feljövetelüktől számítva 5 percig főzzük.
  4. A megpirított zsemlemorzsát áttesszük egy nagy lábasba, és erre szedjük ki a megfőtt gombócokat. Jól összerázzuk, hogy a zsemlemorzsa mindenütt befedje. Fahéjas cukorral vagy bármilyen lekvárral kínálhatjuk.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 110
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 9672
  • Feltöltés dátuma: 2020. július 12.

Ajánló

Én a képen látható mennyiséget két adagban főztem ki. A főzési idő, az általatok használt edény méretétől függ.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Aprógombóc
Lizinka_ 591 recept

A grillezéshez szánt, megmaradt főtt krumplit hasznosítottam a nagymamám receptje alapján. Jó, hogy eszembe jutott, mert nagyon régen volt utoljára ilyen ebéd.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!