r
Nosalty Logó

Anyukám kelkáposzta-főzeléke

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Ösztön Szerinti Anya
Anyukám kelkáposzta-főzeléke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 462 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2767 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 75 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2398.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    457 mg
  • Nátrium
    1604 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    455.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    121 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1045 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 462 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    193.1 g

Zsír

  • Összesen
    137.1 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    513 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14392.2 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    1214 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    603 mg
  • Foszfor
    2741 mg
  • Nátrium
    9625 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    200.8 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    2734.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    704 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    394 mg
  • D vitamin:
    137 micro
  • K vitamin:
    725 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    934 micro
  • Kolin:
    746 mg
  • Retinol - A vitamin:
    184 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6272 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    833 micro
Összesen 2767 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    391.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    262 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    171 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 75 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst megmossuk és felkockázzuk. A hagymákat tisztítjuk, apróra vágjuk.
  2. Pörköltöt készítünk: a felmelegített olajba beletesszük a felkockázott vöröshagymát, sózzuk, és megfonnyasztjuk kicsit (a só azért fontos, mert hatására a hagyma így vizet enged, ezért nem fog megpirulni, hanem teljességgel szétfő az ételben, ezáltal is sűrítve azt). Pár perc kevergetés után hozzáadjuk a felaprózott fokhagymát, és azzal is átforgatjuk. Amikor megérezzük a fokhagyma illatát, beletesszük a fűszerpaprikát, és az egészet jól átforgatjuk. Most lehet beletenni a kockára vágott húst, amit sóval, borssal, őrölt köménnyel ízesítünk. Ráöntünk egy pohár vizet, felforraljuk, majd a lángot kis-közepesre mérsékelve majdnem puhára főzzük.
  3. Amíg a pörkölt készül, eltávolítjuk a káposzta sérült leveleit, és vékony csíkokra vágjuk. A burgonyát is megtisztítjuk, és kockára vágjuk.
  4. Amikor a hús már majdnem puha, hozzáadjuk a káposztát és a burgonyát, amit megsózunk még egy kicsit. Kevesebb vizet öntünk rá, mint amennyi zöldség van a lábasban. Felforraljuk, majd a lángot mérsékelve mindent puhára főzünk.
  5. Míg a zöldségek puhulnak, elkészítjük a habarást: a rizslisztet simára keverjük a kefirrel és a natúr joghurttal.
  6. Amikor minden puha a lábasban, a habarást az ételhez adjuk, és besűrítjük vele.
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 45
  • Össznézettség: 164775
  • Feltöltés dátuma: 2017. február 10.

Ajánló

Korábban készített, maradék pörköltből is nagyon finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyukám kelkáposzta-főzeléke
Ösztön Szerinti Anya 26 recept

Anyukám receptje az alapja ennek az elkészítési módnak, amit én egészségesebbé tettem picit. Ami a nagy előnye, hogy egyben van a főzelék és a feltét, így azonnal fogyasztható.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?