r
Nosalty Logó

Angol csokipuding szósszal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Coook
Angol csokipuding szósszal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A szószhoz

Összesen 493 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A szószhoz

Összesen 3938 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A szószhoz

Összesen 266 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    400.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.8 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 493 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    69.2 g

Zsír

  • Összesen
    141.9 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    763 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3204.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    642 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    616 mg
  • Foszfor
    1346 mg
  • Nátrium
    406 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    638.6 g
  • Cukor
    390 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    462.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    918 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    162 micro
  • Kolin:
    485 mg
  • Retinol - A vitamin:
    903 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    835 micro
Összesen 3938 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    216.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.2 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 266 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A szószhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Kivajazzuk az edényt, és előmelegítjük a sütőt.
  2. A vajat megolvasztjuk a tejben, közben összekeverjük a száraz hozzávalókat, és felteszünk 300 ml vizet forrni (vagy bekapcsoljuk a vízforralót).
  3. A csokoládét apróra törjük, vagy vágjuk.
  4. A száraz hozzávalókhoz a lisztet, a kakaóport, a sütőport és a cukort összekeverjük, és egy csipet sót is szórunk hozzá.
  5. A tejes vajba belekeverjük a tojásokat, majd az egészet hozzáöntjük a száraz hozzávalókhoz, hozzáadjuk a csokidarabokat is, és simára keverjük.
  6. Az egészet a kivajazott tálba öntjük.

A szószhoz

  1. A szószhoz összekeverjük a cukort és a kakaót a forró vízzel, majd a pudingra öntjük. Nagyon furán néz ki, de így jó.
  2. Kb 30 perc alatt ropogósra sül a teteje, és megemelkedik.
  3. Kanalazzunk belőle tálakba, és alján lévő szósszal locsoljuk meg. Melegen vagy langyosan fogyasszuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 674
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 32215
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 18.

Ajánló

Készíthetjük narancsos csokival is, 1 narancs héjának és levének hozzáadásával (minden más mennyiség marad).

Receptkategóriák

Majdnem klasszikus angol puding, saját szósszal. Fura elkészítés, annál finomabb végeredmény.

Hozzávalók

A tésztához

A szószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?