r
Nosalty Logó

Ananászos túrótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Ananászos túrótorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A túrókrémhez

A tetejére

Összesen 590 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A túrókrémhez

A tetejére

Összesen 4701 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A túrókrémhez

A tetejére

Összesen 201 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    28.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    810.5 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    254 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.2 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    171.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    246 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    241 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 590 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    150 g

Zsír

  • Összesen
    230.5 g
  • Telített zsírsav
    133 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1665 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6484.1 g
  • Cink
    1307 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    1015 mg
  • Vas
    1009 mg
  • Magnézium
    205 mg
  • Foszfor
    2029 mg
  • Nátrium
    687 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    513.8 g
  • Cukor
    399 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1368.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1966 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    123 mg
  • D vitamin:
    353 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    245 micro
  • Kolin:
    979 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1929 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    430 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1485 micro
Összesen 4701 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    277 g
  • Cink
    56 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    26 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 201 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A túrókrémhez

A tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. 6 tojásból piskótát készítünk: a tojássárgákat kikeverjük 6 csapott ek cukorral, majd lassacskán beleszórjuk a 6 púpos ek lisztet, utoljára óvatosan belekeverjük a keményre felvert habot. Zsírozott, lisztezett tepsibe töltjük, majd megsütjük.
  2. A túrót villával áttörjük, majd habverővel hozzákeverjük a zselatin fixet, majd a porcukrot és a vaníliás cukrot. Addig keverjük, amíg a cukor el nem olvad. Végül óvatosan hozzákeverjük a keményre felvert tejszínhabot is.
  3. A piskótatésztán egyenletesen elkenjük, majd ananászdarabkákat rakunk rá.
  4. A tortazselé port elkeverjük 2 ek cukorral, majd hozzáöntjük az ananász levét (kb. 2 dl; ha nem elég, vízzel higítjuk). Forrástól számítva, folyamatosan kevergetve 1 percig főzzük, majd szintén folyamatos kevergetés mellett ha már enyhén kihűlt, egyenletesen eloszlatva, a torta tetejére öntjük.
  5. Minimum 1,5 órára hűtőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26 cm-es tortaforma
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 17483
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nyaranta sokszor elkészítem, kitűnő nyári süti, és akármilyen gyümölccsel elkészíthető; nekem az ananász a kedvencem, mert az a legédesebb.. :) A kerek tortaformám eltörött, és még nem szereztem be újat, de még szebb, ha abban készítjük, pláne, ha a kerek piskótát vízszintesen félbevágjuk, és a közepére is kerül túrókrém és ananász is.

Hozzávalók

A piskótához

A túrókrémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek