r
Nosalty Logó

Ananászos pulykamell Ryn konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Ryn
Ananászos pulykamell Ryn konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 707 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2827 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 165 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.8 g

Zsír

  • Összesen
    29.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1446.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    420 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    518 mg
  • Nátrium
    373 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    282.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    213 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    207 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 707 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    179.3 g

Zsír

  • Összesen
    116.2 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    641 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5787.4 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    1681 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    324 mg
  • Foszfor
    2072 mg
  • Nátrium
    1493 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    261.4 g
  • Cukor
    95 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1129.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    852 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    569 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    826 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    282 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 2827 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    340.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 165 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizst (én általában ehhez tasakosat használok, ez 2 tasaknyi), lobogó vízben majdnem teljesen megfőzöm. Közben a húst, ha kell kicsit kiklopfolom, utána sózom, borsozom és hagyom kicsit pihenni.
  2. Az ananászt (a kerekre szeleteltet használom) lecsöpögtetem egy tálban, de a levét félre teszem a későbbiekre.
  3. Miután a rizs megfőtt, lecsepegtetem, és egy jénai tálban egyenletesen eloszlatom. Erre fektetem rá a fűszerezett nyers húst, hogy teljesen elfedje a rizst. Az ananász konzervből fennmaradt lé felével kicsit meglocsolom az ételt. Majd tejszínt (200 ml) felbontok, és alaposan mindenhol meglocsolom vele a húst. Ezután szépen elhelyezem az ananász karikákat a húson, és a másik tejszínt az ananász karikákra öntöm.
  4. Alufóliával lefedve, 180 fokra előmelegített sütőbe helyezem, és fél óráig sütöm. 30 perc letelte után leveszem a fóliát, és alaposan megszórom az ételt sajttal, majd ezután még sütöm egy kis ideig, amíg a sajt szépen rá nem pirul.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2740
  • Feltöltés dátuma: 2018. február 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fehérjében gazdag menü, jó étvágyat! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek