r
Nosalty Logó

Ananászos-marcipános püspökkenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tomatotree
Ananászos-marcipános püspökkenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 2% Fehérje
  • 79% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 1850 kcal
  • 2% Fehérje
  • 79% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 11102 kcal
  • 2% Fehérje
  • 79% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 379 kcal
  • 2% Fehérje
  • 79% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    42.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    462.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    205 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    363.4 g
  • Cukor
    320 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    278 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    263 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    188 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 1850 kcal
  • 2% Fehérje
  • 79% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    68.9 g

Zsír

  • Összesen
    255.4 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    548 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2775 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    513 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    248 mg
  • Foszfor
    1231 mg
  • Nátrium
    594 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2180.4 g
  • Cukor
    1922 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    264.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1671 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    174 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    485 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1576 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1129 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    815 micro
Összesen 11102 kcal
  • 2% Fehérje
  • 79% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    94.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.5 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 379 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Az ananászt meghámozzuk, a fás közepét eltávolítjuk, majd 200 g-ot kis kockákra vágunk.
  2. A marcipánmasszát egy keverőedényben konyhai robotgéppel jól átkeverjük. Hozzáadjuk a vajat, és jól összedolgozzuk.
  3. Keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot és a sót. Mindegyik tojást kb. fél percig keverjük bele.
  4. A lisztben elvegyítjük a sütőport, és két részletben a masszához szitáljuk. Legvégül belekeverjük a felkockázott ananászt. A tésztát egy kivajazott, sütőpapírral kibélelt gyümölcskenyér-formába öntjük.
  5. Miután megsült, 10 percig a formában állni hagyjuk, majd egy sütőrácsra borítjuk, és hagyjuk kihűlni.
  6. A tortabevonó csokit és a 3 ek étolajat egyszerre tesszük gőz fölé, és folyamatosan keverjük, míg a csoki el nem olvad és homogén, folyékony csokiöntetet nem kapunk.
  7. A kihűlt tortára öntjük a mázt, és igyekszünk az oldalára is simítani belőle.
  8. (Ha nem ettem volna meg a maradék ananászt, a tetejére is jutott volna! :)
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x11
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5194
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ananászos-marcipános püspökkenyér
Tomatotree 262 recept

Volt itthon ananász, karácsonyról maradt színtelen marcipánmassza.  Ezekhez kerestem receptet és találtam a neten. Megsütöttem, mindenkinek ízlett.  Felveszem a repertoárba, és gondoltam, meg is osztom.

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!