r
Nosalty Logó

Amerikai panettone

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Amerikai panettone
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 594 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 3547 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 316 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    24.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    652.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    297 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    34 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 594 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.4 g

Zsír

  • Összesen
    149.6 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    352 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3916.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    535 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    317 mg
  • Foszfor
    1090 mg
  • Nátrium
    1781 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    488.3 g
  • Cukor
    136 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    203.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    671 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    511 micro
  • Kolin:
    280 mg
  • Retinol - A vitamin:
    614 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    554 micro
  • β-crypt
    170 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    527 micro
Összesen 3547 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    349.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 316 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet egy keverőtálba szitáljuk, belekavarjuk a sót és 5 ek barnacukrot és a narancs lereszelt héját.
  2. A tejet meglangyosítjuk, feloldunk benne 1 ek barnacukrot, valamint az élesztőt.
  3. A tálban a liszt közepébe egy mélyedést készítünk, és beleöntjük az élesztős tejet, egy kis lisztet hozzákavarunk, majd lefedve 30 percig kelesztjük, hogy az élesztős massza szivacsos - lukacsos legyen.
  4. Amint kész, beleütjük a tojást, és összedolgozzuk az egészet, majd kis adagonként beledolgozzuk a mogyoróvajat és a vajat is, valamint a narancslevet. Lágy, de nem szétfolyós tésztát kell kapnunk. Amint megvagyunk, olajozott frissentartó fóliával letakarjuk, és kelesztjük kb. 90 percig, a lényeg, hogy a duplájára keljen.
  5. Egy püspökkenyér formát kivajazunk (lehet 18 cm-es tortaforma is, ha kerek alakú panettonét szeretnénk).
  6. A tésztát átdolgozzuk egy kissé, majd beleadagoljuk a darabolt pekándiót és az aszalt áfonyát. Jól beledolgozzuk, majd hengert formázva belőle a püspökkenyér formába helyezzük. A tetejére rányomjuk a 4 szem pekándiót egymástól egyenlő távolságra. Olajozott frissentartó fóliával lefedve kelni hagyjuk kb. 60 percet, szintén addig, amíg a duplájára nem kel.
  7. Amint kész, 200°C fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 10 percig sütjük ezen a hőmérsékleten.
  8. Ezután visszavesszük a hőmérsékletet 180°C fokra, és sütjük további 40 percig, de a 30. perc tájékán megkenjük olvasztott vajjal a kalács tetejét.
  9. Amint kész, kiborítjuk a formából, rácsra helyezzük, s újból megkenjük olvasztott vajjal a tetejét.
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 10641
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 14.

Ajánló

Ez a kalács kicsit dúsabb, teltebb ízű, mint a panettone, de ami plusz a felhasználási területén: nagyon finom másnaposan, kenyérpirítóban átpirítani, és így vajjal vagy lekvárral (gondolok itt narancsra) fogyasztani. Nekem ugyan az ízek teltsége miatt nem hiányzik belőle a csokoládé, de el tudom képzelni, hogy 5 dkg-nyit beletördelünk a tésztába, persze a jobbik fajtából. De ezt tényleg csak a bátraknak ajánlom, mert szerintem ez a finomság így is kimeríti a "magas" kalória-kategória fogalmát ( olyan nincs, hogy "durva"...:-D ) pH besorolás: erősen savasít

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A mogyoróvaj felhasználhatóságán töprengtem egy ideje, s úgy gondoltam, hogy néhány süteménynél megérné a kísérletet, hogy a zsiradék egy részét kiváltsam vele, más ízt adva így a nyalánkságnak. Mivel szeretem a kalácsféléket, feltettem a kérdést magamban, hogy mi lenne, ha az olasz panettonét amerikai jellegű hozzávalókból készíteném el. Nagyon izgalmas kalácsot kaptam végül, így megosztanám Veletek is.

Hozzávalók

A tésztához

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek