r
Nosalty Logó

Almazselécukor

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Karger
Almazselécukor
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 0% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 310 kcal
  • 0% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1862 kcal
  • 0% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 191 kcal
  • 0% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.2 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    28.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    8 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.7 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 310 kcal
  • 0% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    0.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    484.2 g
  • Cukor
    446 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    437.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 1862 kcal
  • 0% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.1 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    4 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    5 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.7 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 191 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Mérjünk ki egy tálba 20 dkg cukrot, és keverjük bele a 24,5 g pektinport. Egy másik tálba mérjük ki a maradék 20 dkg cukrot, és keverjük bele a fél tk. citromsavat. Mérjünk ki egy edénybe 50 dkg frissen turmixolt almalevet és a rostot, és forraljuk fel egy pillanatra. Most vegyük közepesre a lángot, és keverjük bele a pektines cukrot egy habverővel, és ismét forraljuk egy pillanatra. Most vegyük közepes lángra, és keverjük bele a citromsavas cukrot és a fahéjat. Kezdjük el forralni, és melegítsük 100 fokra (mérjük, ne legyen kevesebb). 6-7 percig tartsuk a hőfokot, és gyorsan keverjük, nehogy leégjen, használj főzőkesztyűt, mert nagyon rotyog.
  2. Ha az idő lejárt, zárjuk el a lángot, és egy előre előkészített, sütőpapírral bélelt jénaiba öntsük. Ne legyen fémedény, amibe öntjük, mert a sütőpapíron keresztül is átveszi a vas ízét, ha olyan az edény. Hagyjuk lassan kihűlni.
  3. 1 nap múlva rakjunk a tetejére egy sütőpapírt és egy tányért, fordítsuk a tányérra, és húzzuk le róla a sütőpapírt. Kb. 8-10 óra múlva már fel lehet kockázni, egy tálcára rakott sütőpapíron kicsit még szárítani lehet 1-2 napig. Utána visszazárható műanyag dobozban eláll egy hétig biztosan.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3754
  • Feltöltés dátuma: 2017. március 04.

Receptkategóriák

Almazselécukor
Karger 3 recept

Kísérlet egy finom almazselécukorra.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!