r
Nosalty Logó

Almáspite 7. - vékony, omlós tésztával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Almáspite 7. - vékony, omlós tésztával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1256 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 5015 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 146 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.7 g

Zsír

  • Összesen
    40.9 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    187 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    957.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    210 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    421 mg
  • Nátrium
    207 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    210.8 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    513.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    354 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    332 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    214 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    301 micro
Összesen 1256 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75 g

Zsír

  • Összesen
    163.5 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    748 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3831 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    839 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    250 mg
  • Foszfor
    1682 mg
  • Nátrium
    827 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    843.2 g
  • Cukor
    373 mg
  • Élelmi rost
    66 mg

VÍZ

  • Összesen
    2053.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1416 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    100 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    270 micro
  • Kolin:
    455 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1328 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    857 micro
  • β-crypt
    247 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1206 micro
Összesen 5015 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    112.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 146 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az almákat jól megmossuk, meghámozzuk, lereszeljük, és egy lábosban pici vizet aláöntve megdinszteljük. 2-3 ek cukrot és ízlés szerint fahéjat keverünk hozzá közben.
  2. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a porcukorral, majd hozzáadjuk a vajat és a 2 tojást. A tejfölt kanalanként adagolva jól összedolgozzuk, amíg egynemű tésztává áll az egész.
  3. Ezután késsel kettévágjuk, és az egyik felét tepsi méretűre nyújtjuk.
  4. A tepsi alját kivajazzuk, megszórjuk liszttel, majd belesimítjuk a kinyújtott tésztát.
  5. Erre zsemlemorzsát szórunk, és rákanalazzuk az almatölteléket, miközben a kanállal kissé kinyomkodjuk a levet belőle. Végül megszórjuk 1 cs vaníliás cukorral.
  6. Kinyújtjuk a tészta másik felét is, beborítjuk vele a sütit, és a tetejét óvatosan egy villával megszurkáljuk.
  7. Előmelegített sütőben, a sütő közepén kb. 30 percig sütjük.
  8. Miután a pite megsült, hagyjuk a tepsiben kicsit hűlni. A tetejét meghintjük porcukorral, és vizes késsel (hogy ne ragadjon) felkockázzuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: gáztepsi 32x40x2
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 48 alkalommal
  • Receptkönyvben: 584
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 55
  • Össznézettség: 135812
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 26.

Ajánló

Aki édesebben szereti a tésztáját, az 15 dkg porcukrot is tehet bele. Nekünk a 10 dkg tökéletesen bevált. Az alma fajtájától és savanykásságától függően a töltelékbe is mehet több - vagy akár kevesebb cukor is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

"Konyhatündérkedésem" során sokféle almáspite-receptet kipróbáltam már, és nálunk ennek a fajtának van a legnagyobb sikere, így jó ideje már csak ez a recept alapján készítem. Az adagok egy gáztepsi méretre vonatkoznak, de ennél kevesebbet szerintem nem is érdemes készíteni belőle. Nálunk még langyosan már a fele elfogy! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek