r
Nosalty Logó

Almás-zabpelyhes muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
sacc1919
Almás-zabpelyhes muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 986 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 3940 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 290 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.7 g

Zsír

  • Összesen
    55.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1473.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    337 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    634 mg
  • Nátrium
    359 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    138.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    205 micro
Összesen 986 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.7 g

Zsír

  • Összesen
    222.5 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    80 g
  • Koleszterin
    463 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5894.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    1346 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    400 mg
  • Foszfor
    2537 mg
  • Nátrium
    1434 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    443.8 g
  • Cukor
    192 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    552.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    384 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    52 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    244 micro
  • Kolin:
    421 mg
  • Retinol - A vitamin:
    367 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    156 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    821 micro
Összesen 3940 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    434.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    187 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 290 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Az almákat meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Szűrő segítségével lecsorgatjuk, kissé kinyomkodjuk.
  2. A tojást, cukrot, olajat és a tejfölt jól kikavarjuk. Hozzáadjuk a lecsorgatott almákat.
  3. A száraz hozzávalókat (liszt, zabpehely, szódabikarbóna, sütőpor, fahéj, vaníliás cukor, darált dió és néhány szem mazsola) összekeverjük.
  4. A szárazat a nedves hozzávalókhoz adjuk. Csak annyit kavarunk rajta, hogy a száraz rész is átnedvesedjen.
  5. Muffin sütőpapírral kibéleljük a sütőformát (12 db-os).
  6. Kanállal beleadagoljuk a masszát.
  7. Tetejére darabolt mogyorót vagy diót teszünk.
  8. Előmelegítjük a sütőt. Megsütjük. 15 perc után kissé lejjebb vesszük a sütési hőfokot. Figyeljük, hogy ne süljön túl.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 172
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 35
  • Össznézettség: 26087
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 28.

Ajánló

Gyorsan elkészíthető és finom! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
sacc1919 6 recept

Nem annyira mutatós, de egyszerű és finom süti! :)

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek