r
Nosalty Logó

Almás-szilvás süti Boszi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Boszi
Almás-szilvás süti Boszi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 500 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 2494 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 219 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    28.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    501.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    221 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.7 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    120.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    280 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    344 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    214 micro
Összesen 500 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    33.4 g

Zsír

  • Összesen
    141.6 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    607 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2506.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    584 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    1106 mg
  • Nátrium
    630 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    283.6 g
  • Cukor
    163 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    602 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1548 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    161 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    496 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1398 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1722 micro
  • β-crypt
    175 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1071 micro
Összesen 2494 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 219 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A 2 egész tojást és az 1 tojássárgát a sóval enyhén felverjük. Hozzákeverjük a citrom vagy narancslét.
  2. A margarint a cukorral habosra keverjük, majd fokozatosan belecsurgatjuk a tojásokat, és hozzáadjuk a sütőporos lisztet.
  3. A masszába forgatjuk a 20 dkg darabolt almát és szilvát.
  4. Egy kenyérsütő formát kivajazunk, majd a masszát beleöntjük. A massza tetejére még teszünk pár darab szilvát.
  5. 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük a formát, és 40 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
  6. Ha megsült, 10 percig hagyjuk a formában, majd rácsra tesszük.
  7. A citromlét elkeverjük a cukorral, és a kihűlt sütire csurgatjuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5935
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 19.

Ajánló

Bármikor, ha gyümölcsös sütire vágyunk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kerestem valamilyen szilvás sütit. Ezt találtam a fincsi.hu-n. Köszönet érte. Nekem nem volt otthon narancsom, így aromát használtam egy kicsit, attól olyan rózsaszínes.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek