r
Nosalty Logó

Almás-szedres pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Almás-szedres pite
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 1% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 363 kcal
  • 1% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 2885 kcal
  • 1% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 123 kcal
  • 1% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    125.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.1 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    200.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    224 micro
  • β-crypt
    74 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 363 kcal
  • 1% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    31.2 g

Zsír

  • Összesen
    98.4 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    245 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1001 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    197 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    184 mg
  • Foszfor
    508 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    496.5 g
  • Cukor
    282 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    1606.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    940 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    120 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    765 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1793 micro
  • β-crypt
    589 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1130 micro
Összesen 2885 kcal
  • 1% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    42.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    1 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 123 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Tészta
  2. A pite tésztájához a vajat kicsit megolvasztjuk (mikróban 10 mp elég), majd a többi hozzávalóhoz öntjük, és mindent szépen összegyúrunk.
  3. A piteformát (nálam gyümölcstorta forma) kivajazzuk, kilisztezzük, majd a tésztát beleillesztjük (nyugodtan lehet ujjal nyomkodni, húzni, illeszteni, ahogy a forma megkívánja, nem fog beleragadni a tészta).
  4. Töltelék
  5. A töltelékhez az almát apró darabokra vágjuk, majd feltesszük a tűzre, itt addig főzzük, amíg levet nem ereszt (kb. 10-15 perc).
  6. Bekapcsoljuk a sütőt (előmelegítés).
  7. Az almához hozzáadjuk a cukrot, a magozott barackot. (Ha konzerv barack, akkor kockázzuk. Én házi barackbefőttet használtam, amiben a barack szinte pépes volt, így sűrítette a masszát.) Mindezt együtt főzzük tovább.
  8. Az állagától függően sűrítjük a pudinggal vagy a keményítővel.
  9. Hagyjuk hűlni a masszát.
  10. Tetejére
  11. A szedret meghintjük cukorral, ha fagyasztott, akkor előtte felolvasztjuk.
  12. Az almát tetszés szerinti darabokra szeleteljük.
  13. Feldíszítjük a piténket.:)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26,5x2,5
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3720
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 01.

Ajánló

Hőlégkeveréses sütőben, alul-felül sütéssel 30 perc után 180 fokot fordítsunk a tepsin, hogy egyenletesen süljön.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kedvesem imádja a pitéket, mivel tele vannak gyümölccsel, és nincsenek agyon cukrozva. Ezért a pite volt az első sütemény, amit megtanultam megsütni. A többféle kikísérletezett recept közül ez az egyik nagy kedvenc.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek