r
Nosalty Logó

Almás rakott kel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NS
Almás rakott kel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 524 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2092 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 111 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.9 g

Zsír

  • Összesen
    34.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    262 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1978 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    424 mg
  • Nátrium
    1353 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    333.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    248 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    625 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    347 micro
Összesen 524 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135.6 g

Zsír

  • Összesen
    137.6 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    1049 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7911.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    162 mg
  • Kálcium
    355 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    263 mg
  • Foszfor
    1695 mg
  • Nátrium
    5414 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.2 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1335.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    546 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    147 mg
  • D vitamin:
    264 micro
  • K vitamin:
    289 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    437 micro
  • Kolin:
    991 mg
  • Retinol - A vitamin:
    335 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2498 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1389 micro
Összesen 2092 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    419.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    287 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 111 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagyobb lábost félig engedünk sós vízzel, és feltesszük forrni. A hagymát felkockázzuk, a káposztát megmossuk, és felaprítjuk olyan tessék – lássék módon. Nem kell, hogy csíkok vagy szabályos kockák legyenek, csak úgy össze – vissza, na.
  2. Óvatosan a lobogó vízbe szórjuk a káposztát, és néhány perc alatt félpuhára főzzük. (Én csak a torzsáját szoktam kivágni, az ereket sosem.) Ha ezzel megvagyunk, leszűrjük, és félretesszük.
  3. A felhevített zsíron üvegesre pároljuk a hagymát, hozzáadjuk a darált húst, és fehéredésig pirítjuk. Közben megszórjuk a fűszerekkel (kivéve fahéj), és ha szükséges, egy kevés vizet öntünk alá, le ne égjen.
  4. Miután a hús is (fél)kész, fogunk egy nagyobb tálat, és abban összekeverjük a kelkáposztát, a húst és a 4 tojást, majd megszórjuk egy kevés fahéjjal, és beleaprítunk 2 kisebb idared almát. Nyugodtan sózzuk még meg egy kicsit.
  5. Óvatosan, de alaposan elkeverjük az egészet, hőálló tálba önjük, és meglocsoljuk az olajjal (lenmag-, szezámmag-, kókusz- vagy olívaolaj, tetszés szerint).
  6. Fóliával letakarjuk, és betoljuk a 180 Celsius fokra előmelegített sütőbe. (Fél óra után levettem a fóliát a tálról, légkeveréses fokozatra kapcsoltam a sütőt, és 10 percre visszaraktam, hogy a teteje szépen megpiruljon.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 784
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Először csak egy sima rakott kelkáposztát terveztem mára, de aztán almás lett. Meg fahéjas. Édes és sós, ne idegenkedjetek tőle, lássatok neki, hátha beleszerettek. ;) Tipikus laktató egytálétel, nem igényel különösebb előkészületet, és túl nagy káosz sem lesz utána a konyhában.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?