r
Nosalty Logó

Almás rakott burgonya

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Almás rakott burgonya
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 947 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 5680 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 114 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35 g

Zsír

  • Összesen
    57.2 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    358 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2522.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    549 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    649 mg
  • Nátrium
    1164 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.3 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    547.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    320 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    247 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    305 micro
Összesen 947 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    209.8 g

Zsír

  • Összesen
    343.2 g
  • Telített zsírsav
    151 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    122 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    2149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15133.8 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    299 mg
  • Kálcium
    3291 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    602 mg
  • Foszfor
    3892 mg
  • Nátrium
    6985 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    463.7 g
  • Cukor
    181 mg
  • Élelmi rost
    63 mg

VÍZ

  • Összesen
    3284.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1922 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    343 mg
  • D vitamin:
    385 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    474 micro
  • Kolin:
    1483 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1860 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    576 micro
  • β-crypt
    199 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1828 micro
Összesen 5680 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    305.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 114 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felrakjuk a burgonyát héjastól egy fazék sós vízbe főni, kb. 25-30 perc (a vízben hűl ki).
  2. Feltesszük másik kis fazékban a tojást főni, kb. 12 perc alatt kész ( a vízben hűl ki )
  3. A virslit felkarikázzuk, a baconszeleteket középen félbevágjuk, az almát kicsumázzuk, és felkarikázzuk, pucoljuk meg a tojásokat és a burgonyákat, karikázzuk fel mindkettőt.
  4. A tepsibe rétegezzük őket. A bacon felével a tepsi alját takarjuk be teljesen, majd az almakarikákat rakjuk le.
  5. A felkarikázott burgonya következik, sózzuk és borsozzuk kicsit, majd rárakjuk egy sorban a felkarikázott tojásokat, picit sózzuk.
  6. Következik a felkarikázott virsli, hogy teljesen ellepje a tojásokat.
  7. Rárakjuk a következő sor burgonyaréteget, erre jön a maradék bacon sora, erre a megmaradt almakarikák.
  8. Bőven lelocsoljuk a tejföllel, megszórjuk a reszelt sajttal.
  9. Előmelegített sütőbe tesszük, és készre, azaz összesütjük, hogy a tetején a sajt is rápiruljon.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30x8
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8743
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 09.

Ajánló

Feltétlenül próbáljuk ki a rakott burgonyát, édes-zamatos almával rakottan is, fantasztikus ízek kerülnek össze benne. Megéri ! :-) A tippem: Hagyjuk kissé hűlni, bármennyire is meleg főétel ez, hogy tudjuk szépen szeletelni, felkockázni éles késsel, én kicsit siettem, ezért nem maradt teljesen egyben a kocka a tálaláskor. Ezért várjunk vele, mielőtt azonnal tálalnánk!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Almás rakott burgonya
Éva-Anyóca 350 recept

Szeretjük a rakott burgonyát, és szerettem volna egy másik ízzel feldobni, ami nem a szokásos,mondjuk kolbász, és mivel a kelkáposztánál sikerült az alma, burgonyával is sikerülnie kellett. Kipróbáltam, és bejött, nagyon finom lett :-). Ennyi a történet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!