r
Nosalty Logó

Almás-pórés csirkemellfilé tejszínes öntettel átsütve

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Marti48
Almás-pórés csirkemellfilé tejszínes öntettel átsütve
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 644 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1286 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 111 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48 g

Zsír

  • Összesen
    33.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    226 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    849.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    504 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.9 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    374.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    185 mg
  • Retinol - A vitamin:
    202 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    530 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    888 micro
Összesen 644 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96 g

Zsír

  • Összesen
    67.6 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    451 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1699.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    164 mg
  • Foszfor
    1008 mg
  • Nátrium
    245 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.8 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    748.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    495 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    369 mg
  • Retinol - A vitamin:
    405 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1059 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1777 micro
Összesen 1286 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 111 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellfiléket középen vágjuk ketté, így vastagabb csíkokat kapunk. Sózzuk, borsozzuk.
  2. A szalonnát vágjuk fel kockákra, és süssük meg fehéredésig. Ekkor adjuk hozzá a filéket, és fakanállal, állandó keverés közben süssük meg zsemleszínűre. Szalonnástól borítsuk ki egy tányérra.
  3. Karikázzuk fel a póréhagymát, az almát héjastól nagyon vékony cikkelyekre vágjuk. A fokhagymát kockákra.
  4. A maradék zsírhoz a vajat hozzáadjuk, és szintén állandó kevergetés közben megpároljuk az almát és a pórét. A végén tesszük bele a fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, és ízlés szerint megszórjuk egy kis cukorral.
  5. A mustárt és a tejszínt kikeverjük, szükség szerint sózzuk-borsozzuk.
  6. Egy tűzálló edény közepére halmozzuk a csirkeszeleteket, és körberakjuk a párolt almás póréval. A húsra ráöntjük a mustáros tejszínt, és előmelegített sütőbe toljuk, ca. 25 percre.
  7. Párolt rizzsel vagy krumplipürével tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1983
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 05.

Ajánló

Jól illik hozzá egy jól behűtött Cidre /pezsgős almabor/.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Almás-pórés csirkemellfilé tejszínes öntettel átsütve
Marti48 317 recept

Egy német főzős oldalon talált recept alapján készült. Nagyon sok alma termett, és szerettem volna főzésre is felhasználni, nem csak almás sütikhez. Nagyon finomra sikerült, a róla készült fotó sajnos kevésbé! :) Ettől függetlenül bátran ajánlom ezt a picit pikáns és kellemes ízű étket.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek