r
Nosalty Logó

Almás pite zabpehelyliszttel és édesítőszerrel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Lilla
Almás pite zabpehelyliszttel és édesítőszerrel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 561 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 4480 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 177 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1065.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    204 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    552 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    180.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 561 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.2 g

Zsír

  • Összesen
    197.2 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    392 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8526.6 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    223 mg
  • Kálcium
    1630 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    1003 mg
  • Foszfor
    4413 mg
  • Nátrium
    1179 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    25 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    607.4 g
  • Cukor
    156 mg
  • Élelmi rost
    74 mg

VÍZ

  • Összesen
    1443.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1097 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    261 micro
  • Kolin:
    307 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1034 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    598 micro
  • β-crypt
    152 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1511 micro
Összesen 4480 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    337.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 177 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megpucoljuk, és lereszeljük az almát. (Én egy kis citromlével szoktam elkeverni, hogy ne barnuljon meg, és finom ízt is kölcsönöz a sütinek.)
  2. A hozzávalókat az alma, a zabkorpa és a fahéj kivételével összegyúrjuk.
  3. A tészta felét tepsi nagyságúra nyújtjuk, majd kivajazott, kilisztezett tesibe tesszük.
  4. A tésztát vékonyan meghintjük zabkorpával vagy zabpehellyel, épp ami kéznél van.
  5. A lereszelt almát jól kinyomkodjuk, és ráhalmozzuk a tésztára, majd ízlés szerint meghintjük fahéjjal.
  6. Kinyújtjuk a tészta másik felét is, és ráborítjuk az alma tetejére. Megkenjük tojássárgájával, és villával megszurkáljuk, hogy ki tudjon jönni az alma gőze, és ne repedjen meg a tészta.
  7. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg aranybarna nem lesz a teteje. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 431
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 131
  • Össznézettség: 104084
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 07.

Ajánló

Ajánlom azoknak, akik szintén kerülik a fehér lisztet és a cukrot, de mégis egy finom gyümölcsös házi sütire vágynak. A zabpehelylisztnek lassú a felszívódása, így beilleszthető a diétába.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az eredeti receptet azért alakítottam át, mert nem eszünk fehér lisztet és cukrot. A süti íze így majdnem hogy teljesen ugyanaz, mint anno nagymamám almás pitéjének. Nagymamám készítette mindig ezt a  nagyon finom pitét. Miután meghalt, sokáig nem volt meg a receptje, majd nagypapám egyszer csak megtalálta. Az eredeti recept így szólt: 3 bögre réteslisztet 4 dl tejföllel 1 csomag sütőporral, 10 dkg vajjal, 1 bögre cukorral összedolgozunk, a tésztát két részre osztjuk, és mind a kettőt tepsi nagyságúra nyújtjuk. A 1,5 kg almát megpucoljuk, lereszeljük, és miután jól kinyomkodtuk, a grízzel megszórt tészta tetejére tesszük, fahéjjal megszórjuk. A másik tésztalapot ráborítjuk, tojássárgával megkenjük, megszurkáljuk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek