r
Nosalty Logó

Almás pite franciásan

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Almás pite franciásan
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 272 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3252 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 156 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    161.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    96.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 272 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    54.9 g

Zsír

  • Összesen
    159.1 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1932.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    394 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    820 mg
  • Nátrium
    428 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    415 g
  • Cukor
    219 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1155.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1648 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    164 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    782 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1539 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1210 micro
  • β-crypt
    141 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1557 micro
Összesen 3252 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    92.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 156 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felverjük a tojásokat, és elkeverjük, majd habosra turmixoljuk a cukorral. Megolvasztjuk a vajat, hozzáöntjük, ízesítjük tejszínes-mogyis aromával és vanília aromával a lötyit, majd folyamatosan hozzákeverjük a lisztet. Ezt is robotgéppel homogénre kavarjuk. Nos, a masszánk kész is . : )
  2. Kikenjük egy csipet vajjal a kör alakú tepsit, majd be is lisztezzük.
  3. Öntsük bele a masszánk ¾-ét. Fontos, hogy ne az összest, mert lesz még rá szükség.
  4. Előkészítjük az almákat. Megmossuk, és szeletekre vágjuk. Kis holdakra vágva a szeleteket körbe helyezgetjük a sütibe. Középre vízszintesen kör alakúakat helyezünk. Így kész az első réteg alma.
  5. A tetejére karamellizálhatunk cukrot, 1 evőkanálnyi cukrot hevítünk kis lábasban folyamatos kevergetés közben, s mikor szép barna, folyékony, gyorsan ráöntjük. (Ilyenkor ajánlott rögtön elmosni a lábast, mert belekeményedhet.)
  6. Jöhet a puding. ¼ liter tejet melegítünk a főzőlapon, közben egy kis tejben elkeverjük a pudingport 3 evőkanál cukorral, és a rumaromával. Majd beleöntjük a forralódó tejbe, s kevergetés közben pudingá főzzük. Ha kész , akkor a süti közepébe és köré csorgatjuk.
  7. Megint almát szeletelünk, s kívülről befele, először a holdacskákat a szélére fektetve helyezzük, majd egy függőleges köralakba helyezgetjük őket.
  8. Majd teljesen a közepébe rózsát formázunk, centrikusan helyezgetve a szeleteket, akár egyre kisebbeket, közepébe egy kis kockát.
  9. 1 dl tejet elkeverünk fahéjjal, s az almákra csorgatjuk.
  10. Aztán a maradék masszát egy habzsákba/zacskóba szedjük, ha zacskó, akkor kivágjuk az egyik sarkát, és mint a mézeskalács díszítésénél, mintázzuk a sütit csillagalakba, majd körbe nyomjuk ki a tésztát. Így lesz egy kis pereme a sütinknek.
  11. 10 percet nagylángon, s olyan 30 percet közepes lángon sül a sütőben.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9950
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fincsi lett. : ) És jól is mutat… Mindenkinek, aki szereti a gyümölcsös puddingos puha finomságokat. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek