Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás pite ahogy goblarka készíti recept

hozzászólások (3)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

A tésztához

A töltelékhez

  • 208 g alma (vagy több kisebb - savanykás, édes, friss, picit fonnyadt - mindegy)98 kcal
  • 5 g nádcukor19 kcal
  • 1 g citromhéj (reszelt)0 kcal
  • fahéj (sok, őrölt)0 kcal
  • 0 g szegfűszeg (őrölt)0 kcal
  • 2 g vaj17 kcal

A tészta szórásához

A kenéshez

összesen: 564 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 6 adag *

A tésztához

A töltelékhez

  • 1250 g alma (vagy több kisebb - savanykás, édes, friss, picit fonnyadt - mindegy)585 kcal
  • 30 g nádcukor114 kcal
  • 6 g citromhéj (reszelt)3 kcal
  • fahéj (sok, őrölt)0 kcal
  • 0 g szegfűszeg (őrölt)0 kcal
  • 14 g vaj100 kcal

A tészta szórásához

A kenéshez

összesen: 3393 kcal

energiatartalom / 100 g *

A tésztához

A töltelékhez

  • 60.8 g alma (vagy több kisebb - savanykás, édes, friss, picit fonnyadt - mindegy)28 kcal
  • 1.5 g nádcukor6 kcal
  • 0.3 g citromhéj (reszelt)0 kcal
  • fahéj (sok, őrölt)0 kcal
  • 0 g szegfűszeg (őrölt)0 kcal
  • 0.7 g vaj5 kcal

A tészta szórásához

A kenéshez

összesen: 164 kcal

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

marimi
marimi Wed, 2016-04-13 15:39

Kedves Goblarka!
Ez az almás pite nagyon jó! Azon kívül, hogy a töltelékbe tettem egy marék darabos diót, semmit sem változtattam a recepten, a teteje finom ropogós lett. Üdv. marimi

dadimami
dadimami Sun, 2013-03-17 22:54

Kedves Goblarka!
Tetszik az almás pite variációd. Két apró elkészítési javaslatot tennék - remélem nem bánod - a tészta szórásához búzacsíra helyett próbáld ki az étkezési búzacsírát, én azzal szoktam bőven megszórni a tésztát. A vajat pedig célszerű pár órával a felhasználás előtt fagyasztóba tenni és a lisztbe káposztareszelővel belereszelni, közben a lisztbe forgatni a reszelendő vajdarabot, hogy kevésbé olvadjon. Így könnyebb lesz elmorzsolni a liszttel a vajforgácsokat, így lerövidíthetjük, vagy el is hagyhatjuk a hűtőben történő tészta pihentetést.
üdvözlettel, aki a nevében is almás i,

564
teljes kiőrlésű liszt 30 dkg
vaj 15 dkg
nádcukor 6 dkg
1 csipet
tojás 1 db
citromhéj 1 citromból nyert
tejföl 1 ek
víz 4 ek
alma 5 nagy db
nádcukor 3 ek
citromhéj 1 citromból nyert
fahéj 0 ízlés szerint
szegfűszeg 1 kávéskanál
vaj 1 ek
búzadara 2 evőkanál
tej 1 dl
nádcukor 1 ek