r
Nosalty Logó

Almás pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marcsusa
Almás pite
adag
Sütés
perc
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A töltelékhez

Az omlós tésztához

A tetejére

Összesen 1681 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A töltelékhez

Az omlós tésztához

A tetejére

Összesen 6721 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A töltelékhez

Az omlós tésztához

A tetejére

Összesen 199 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    22.2 g

Zsír

  • Összesen
    70.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    259 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1294.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    292 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    602 mg
  • Nátrium
    252 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    250 g
  • Cukor
    136 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    445.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    634 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    238 mg
  • Retinol - A vitamin:
    586 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    520 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    441 micro
Összesen 1681 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    88.6 g

Zsír

  • Összesen
    281.7 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    116 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    97 g
  • Koleszterin
    1035 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5179.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    239 mg
  • Kálcium
    1169 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    326 mg
  • Foszfor
    2407 mg
  • Nátrium
    1006 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1000.1 g
  • Cukor
    544 mg
  • Élelmi rost
    61 mg

VÍZ

  • Összesen
    1783.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2535 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    210 micro
  • K vitamin:
    277 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    382 micro
  • Kolin:
    952 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2346 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    2081 micro
  • β-crypt
    230 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1763 micro
Összesen 6721 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    152.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 199 kcal

Hozzávalók

A töltelékhez

Az omlós tésztához

A tetejére

Elkészítés

A töltelékhez

  1. A töltelékhez az almát meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a cukrot, fahéjat és a citromhéjat, majd mérsékelt tűzön addig pároljuk, amíg a levét el nem fővi (30-40 perc). Hagyjuk kihűlni.
  2. Az omlós tésztához a lisztben elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport, a tojásokat és tojássárgákat, 1 csipet sót és a tejfölt. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, két cipót formálunk belőle, fóliába csomagoljuk, és a hűtőszekrényben 1 órát pihentetjük.
  3. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. Sütőpapírból kivágunk két tepsi nagyságú lapot, megszórjuk liszttel, és éppen akkorára nyújtjuk rajtuk a tésztacipókat, amekkorák a papírlapok. Az egyiket behúzzuk a tepsibe, villával megszurkáljuk, megszórjuk a zsemlemorzsával/dióval, majd elkenjük rajta az almapépet, majd ráfektetjük a másik tésztalapot,lehántjuk róla a sütőpapírt, és lemyonkodjuk a tésztaszéleket. Tetejét megkenjük tojássárgájával, villával sűrűn megszurkáljuk, és középső bordamagasságon aranybarnára sütjük. Az eredeti receptben 50-60 perc a sütési idő, de szerintem elég 40 perc is. A tepsiben hagyjuk kihűlni, tálaláskor megszórjuk (fahéjas) porcukorral.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 327
  • Tegnapi nézettség: 14
  • 7 napos nézettség: 89
  • Össznézettség: 46875
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Almás pite
Marcsusa 3 recept

Az almafőzés végén tettem hozzá egy csomag vaníliás pudingport. Isteni lett a töltelék! 

Hozzávalók

A töltelékhez

Az omlós tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

5 alapanyag, amit ne használj hűtőhidegen

Sütésnél gyakran olvashatjuk receptekben, hogy bizonyos alapanyagokat feltétlenül használjunk szobahőmérsékleten (vagy éppen hűtőhidegen). Leginkább a tejtermékeknél fontos ez, de lássunk 5 másik hozzávalót is, ahol szintén érdemes figyelni!

Lakos Benedek

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?