Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás palacsinta sütőben 3. recept

hozzászólások (28)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

összesen: 564 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 4 adag *

összesen: 2260 kcal

energiatartalom / 100 g *

összesen: 156 kcal
hasonló kalóriatartalmú receptek

Hozzászólások (28)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gyurcsicsildikó
gyurcsicsildikó Mon, 2014-01-27 16:35

Egyszerű és nagyszerű!! Nem tepsiben sütöttem , hanem egy nagyméretű serpenyőben, amiben az almát pároltam . Arra öntöttem rá a tésztát. Így fenséges almás palacsintatortát ehetett a családom! A siker osztatlan volt. Ildikó

Gaben76
Gaben76 Wed, 2012-05-09 19:19

elképesztően finom, épp a szokásos bundás almát akartam csinálni amikor rátaláltam.

Giballa Katalin
Gib.Kat. / Giballa Katalin Wed, 2011-06-29 18:20

Kedves Bia, köszönöm a választ. Hála Istennek profi konyhai termékekkel dolgozom, de majd én is összeszedem magam megpróbálom, bár szerintem ehhez a két dologhoz totál antitalentum vagyok.

Giballa Katalin
Gib.Kat. / Giballa Katalin Mon, 2011-06-27 21:09

Kedves Bia, hát épp a nokedli a problémám, "ezer" dolgot tudok sütni, főzni (sok saját recepttel), de a nokedli nem megy, na de a palacsinta sem. Már beletörődtem, ezért is örültem ennek a receptnek.

Bia
Bogi :o) / Bia Mon, 2011-06-27 22:08

Ja...hogy nem megy....Kedves Kati!Először is jó ha van egy megfelelő nokedli szaggatód.Másodszor a nokedli sosem kell simára keverni,csak épphogy összeálljon.A palacsintát viszont jó simára kell kavarni.Biztosan megy az.Azt hiszem Azeszternek van itt egy hagyományos palacsinta receptje a megfelelő mennyiségekkel.Próbáld ki azt is.Na meg az enyémet is.:)))Üdv:Bogi
ui.sose add fel...én amikor életem első sztrapacskáját akartam készíteni a páromnak,sírva szaladtam haza anyukámhoz hogy segítsen mert sehogy sem állt össze.Persze csak egy kis liszt kellett még hozzá.Aztán évekig nem evett szegény férjem a sztrapacskámból.Majd összeszedtem magam és megtanultam.Rájöttem nem érdemes évekig várni...(még valami:a tupperes nokedli szaggató nagyon profivá teszi az embert,érdemes beruházni rá).

Giballa Katalin
Gib.Kat. / Giballa Katalin Mon, 2011-06-27 11:39

Na ez nekem való, szégyen ide szégyen oda, de két dolog nem megy a palacsintasütés és a nokedlikészítés (egyébként a többi OK) Ezt biztos nem rontom el (remélem). Köszi a receptet.

beja
Beja / beja Sun, 2010-12-05 14:42

Elkészült.A szomszéd villanysütőjében,biztos,ami biztos:-)
Egy kissé "szalonnás" lett.
Ilyennek is kell lennie?Vagy elrontottam valamit?
És én 6almából csináltam.(kicsik voltak)

Bia
Bogi :o) / Bia Sun, 2010-12-05 17:08

Szia Beja!
Igen a palacsinta tészta önmagában nem egy habkönnyű dolog.Kicsit más mint ha vékonyan sütöd.Szerintem nem rontottad el bár nem tudom mennyire lett szalonnás.Ugye kimértél mindent?Nem szemre csináltad?Üdv:Bogi

beja
Beja / beja Mon, 2010-12-06 15:34

Szia.
De "szemre"csináltam:-)))
Duplázni akartam a te adagodat,mert nekem 6 almám volt.De mire megpárolódott az alma,láttam,hogy olyan kevés,hogy csak a kisebb tepsibe fog elég lenni.
De addigra már a tésztához valókat elkezdtem duplázni.Mikor erre rájöttem,hogy nem fog stimmelni,elkezdtem visszafele csalni:-)))))
Végül is az a lényeg,hogy nagyon finom lett!
Köszi a receptet!

Bia
Bogi :o) / Bia Mon, 2010-12-06 16:06

Na ugye ugye?Te kis huncut!:))))Nem baj legközelebb mérd ki.Van amit én is szemre csinálok,de ennél a receptnél jó ha mérünk.Azért mégsem lett rossz,ennek örülök.Legyen szép napod!Bogi

beja
Beja / beja Sun, 2011-09-11 17:57

Bogi!
Meg kellene próbálnom tojás nélkül,mert a lányom érzékeny lett.Szerinted?A sima palacsintát keményítővel és szódabik.-val szoktam tojás helyett.Nem tudom ez a recept sikerülne-e ezekkel a hozzávalókkal.....

Bia
Bogi :o) / Bia Sun, 2011-09-11 18:48

Drága Beja!Nem is tudom...ez a tészta rugalmasabb mint a hagyományos palacsinta.Tojás nélkül nem biztos hogy jó lenne.Esetleg kis adaggal próbálkozz úgy ahogy te csinálod a másikat.Aztán írj.Ja és ha jó sok gyümölcsöt teszel bele esetleg lazíthatja.Üdv:Bogi:o)

beja
Beja / beja Tue, 2010-12-07 15:11

Szia bogi!
Nem lett rossz????
Nagyon finom lett!
A bablevest is és a palacsintádat is megdícsérte a férjem 3x is!:-))

beja
Beja / beja Sat, 2010-12-04 11:02

Megpróbálom ma elkészíteni,a bablevesem mellé.
Remélem sikerül.
Sajnos az én gáz sütőm nagyon éget,pedig már szerelő állította be.

Timce
Timce / Timce Sat, 2010-11-27 18:19

Végül ma csináltam meg és nagyon finom lett!! Köszönet érte! :)

mlara
Léna / mlara Fri, 2010-11-26 21:10

Én megsütöttem! Nem tudom mit értesz kicsi tepsi alatt, én a megszokottnál egy kicsit kisebbe raktam és elég magas lett. Szóval a 230 fokon sütés egy picit soknak tűnik, mert nem sül át. Én 200-on sütöttem és a végén magasabbra vettem, hogy megpiruljon. Amúgy isteni finom volt! Nem szárad ki, az alma mennyei benne, egyszerre van süti és palacsinta íze :) Mindenkinek nagyon ízlett! Szóval köszönet érte :)

Bia
Bogi :o) / Bia Sat, 2010-11-27 10:30

Na ezt szeretem.Amikor nem esünk kétségbe ha valami mégsem ugyanolyan,mint a receptben.Egy kicsit gondolkodik a házasszony...és megoldja.Mert a recept nem törvény.Egyébként valószínűleg a sütőnk nem egyforma.Nagyon örülök hogy ízlett!Szép napot!Bogi

Timce
Timce / Timce Fri, 2010-11-26 13:06

Húúú, nagyon jól hangzik! Ma meg is csinálom, ha hazaérek! :) Köszi!

564
vaj 10 dkg
alma 3 db
tej 3 dl
finomliszt 16 dkg
tojás 4 db
cukor 5 ek
vaníliás cukor 1 csomag
1 kk
foszfátmentes sütőpor 1 kk
fahéj 1 kk