r
Nosalty Logó

Almás-narancsos kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Almás-narancsos kalács
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez (a tészta feléhez)

Összesen 519 kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez (a tészta feléhez)

Összesen 4148 kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez (a tészta feléhez)

Összesen 170 kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    330.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.9 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    134.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 519 kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.9 g

Zsír

  • Összesen
    86.9 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    802 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2647.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    243 mg
  • Kálcium
    770 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    224 mg
  • Foszfor
    1131 mg
  • Nátrium
    253 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    751.6 g
  • Cukor
    251 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    1076.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    755 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    142 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    566 micro
  • Kolin:
    627 mg
  • Retinol - A vitamin:
    692 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    541 micro
  • β-crypt
    339 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1270 micro
Összesen 4148 kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    107.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 170 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez (a tészta feléhez)

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt egy deci tejben csipet cukorral felfuttatjuk.
  2. A lisztet nagyobb tálba szitáljuk, hozzáadjuk a két tojássárgáját, a felfuttatott élesztőt, a maradék tejet, a rumot, cukrot és egy csipetnyi sót. Összegyúrjuk közepesen lágy tésztává.
  3. Ekkor hozzáadjuk az olvasztott vajat, és jól kidolgozzuk hólyagosra a tésztát. Lisztezett deszkán a tállal leborítva fél óráig kelesztjük.
  4. Mikor megkelt, kettévágjuk, és külön-külön megtöltjük a tésztákat a lent leírt módon.
  5. A töltelékhezazalmákat meghámozzuk, magházukat kivágva negyedeljük, majd vékonyan felszeleteljük. A narancsot meghámozzuk, és a gerezdekről is leszedjük ahártyás részeket, csak a narancs húsát használjuk fel.
  6. Egy serpenyőben vajat hevítünk, beletesszük a barna nádcukrot, rátesszük az almát és a narancsot, és addig főzzük, míg sűrűvé nem válik. Ekkor hozzákeverjük a fahéjat,és hagyjuk hűlni.
  7. A tészta egyik felét ujjnyi vastag téglalapra nyújtjuk, és a már kihűlt almatölteléket elsimítjuk rajta, és feltekerjük. Sütőpapírral bélelt őzgerinc formába tesszük, ruhával letakarva pihentetjük még 30 percig, majd a tetejét sütés előtttojássárgájával lekenjük.
  8. A tésztamásik felét is megtölthetjükakár cukrozott mákkal, dióval, kakaóval, de fonott kalácsként is megsüthetjük.
  9. Előmelegített sütőben190 fokon, kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.Miután megsült, rácsra tesszük, és hagyjuk kihűlni, majd szeletelve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 165
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 6730
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mindig azon gondolkodom, hogy minél változatosabban készítsek el egy-egy ételt. Így vagyok a kalácsokkal is. Se szeri, se száma a variációknak. A kisfiam szokta kérni, hogy süssek kalácsot, mert nagyon szereti. Így amikor kéri, akkor megnézzük, mi van épp itthon, milyen töltelékkel tudom készíteni. Mivel egy nagyobb kalácsnak a tésztáját szoktam bedagasztani, ezt elfelezem, és az egyikbe megy a töltelék, a másik felét meghagyom egyszerű fonott kalácsnak. Így másnap reggelre kakaóval vagy kávéval kitűnő reggeli.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez (a tészta feléhez)

Címlapról ajánljuk

További cikkek