r
Nosalty Logó

Almás-mascarponés torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Almás-mascarponés torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Kakaós piskóta

Almás krém

Mascarponés krém

Összesen 528 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Kakaós piskóta

Almás krém

Mascarponés krém

Összesen 4239 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Kakaós piskóta

Almás krém

Mascarponés krém

Összesen 188 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.5 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    132.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 528 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55 g

Zsír

  • Összesen
    208.7 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    545 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1305.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    473 mg
  • Nátrium
    431 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    523.6 g
  • Cukor
    337 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1059.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    254 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    461 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    194 micro
  • β-crypt
    92 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    954 micro
Összesen 4239 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    57.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 188 kcal

Hozzávalók

Kakaós piskóta

Almás krém

Mascarponés krém

Elkészítés

Kakaós piskóta

  1. A piskóta elkészítése: A tojásfehérjét felverjük, és ha már kemény lett, akkor hozzáadjuk a kristálycukrot. Jól összekeverjük, aztán felváltva hozzáadjuk a tojássárgáját és az olajat. Ha jól össze van keverve, akkor lassan beleforgatjuk a lisztet a kakaóval, és mehet is a sütőbe.
  2. 180 fokon kb. 20 percig sütjük. Közben megszurkáljuk, elég szépen feljön sütőpor nélkül is.
  3. Az almás krém elkészítése: Az almát meghámozzuk, és kicsikre összevágjuk. Feltesszük főni 100 ml vízzel meg a kristálycukorral, és addig főzzük, míg jó puha lesz az alma. Nem kell szétfőzni, picit lehet kemény.
  4. Közben a 200 ml vizet összekeverjük a vaníliás pudinggal, és ha már puha az alma, akkor levesszük a tűzhelyről, és apránként hozzáadjuk a vaníliás pudingot. Gyorsan kell kavarni, mert hamar összeugrik és görcsös lesz. Visszatesszük a tűzhelyre, és addig főzzük, míg meg nem keményedik a krém. Aztán rögtön melegen rátesszük a langyos, kész kakaós piskótára. Azért forrón, mert ha hagyjuk kihűlni megdermed, és nem lehet szétkenni. A tortaformában tegyük rá, és szépen kenjük el rajta.
  5. A mascarponés krém elkészítése: A hulalát felverjük, és hozzáadjuk a vaníliás cukrot. A mascarponét összekeverjük a porcukorral és a likőrrel (én csokisat használtam). A mascarponés krémet hozzákeverjük a hulalához, és hűtőbe tesszük. Ha kihűlt az almás krém, akkor rátesszük a tetejére a mascarponés krémet.
  6. Kivesszük a formából, és megcsorgatjuk egy kis csokival.
  7. Jó étvágyat! :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 148
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 20741
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy szlovák oldalon találtam az alapreceptet, kicsit átformáztam, és tényleg nagyon finomra sikerült :)

Hozzávalók

Kakaós piskóta

Almás krém

Mascarponés krém

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!