r
Nosalty Logó

Almás krémes vaníliás krémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
helena26
Almás krémes vaníliás krémmel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Az almás piskótához

A vaníliás krémhez

A csokoládémázhoz

Összesen 1163 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Az almás piskótához

A vaníliás krémhez

A csokoládémázhoz

Összesen 6977 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Az almás piskótához

A vaníliás krémhez

A csokoládémázhoz

Összesen 205 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    63.4 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    206 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1151 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    312 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    443 mg
  • Nátrium
    272 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138.7 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    240.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    242 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    281 micro
Összesen 1163 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.3 g

Zsír

  • Összesen
    380.4 g
  • Telített zsírsav
    141 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    139 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    74 g
  • Koleszterin
    1235 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6906 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    1869 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    528 mg
  • Foszfor
    2656 mg
  • Nátrium
    1632 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    832.1 g
  • Cukor
    475 mg
  • Élelmi rost
    59 mg

VÍZ

  • Összesen
    1445.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1454 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    79 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    235 micro
  • Kolin:
    813 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1394 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    616 micro
  • β-crypt
    163 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1689 micro
Összesen 6977 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 205 kcal

Hozzávalók

Az almás piskótához

A vaníliás krémhez

A csokoládémázhoz

Elkészítés

Az almás piskótához

  1. Az almát meghámozzuk, és durvára reszeljük, meglocsoljuk 1/2 citrom levével, hozzáadjuk a 2 csomag vaníliás cukrot és a 3 kk fahéjat, elkeverjük.
  2. Papírral kibélelt tepsiben elterítjük.
  3. 5 tojást a cukorral felverjük mixerrel, hozzáadjuk az olajat, meleg vizet és a sütőporos lisztet.
  4. Elkeverjük, foltonként az almára rakjuk, majd a másik felébe belekeverjük a kakaót, és az almára rakjuk, elsimítjuk, hogy egyenlően legyen a piskóta.
  5. Előmelegített sütőben megsütjük, végezzünk tűpróbát.
  6. A tejből, cukorból, pudingporból sűrű krémet főzünk, amikor kihűl, a vajjal habosra keverjük.
  7. A sült piskótát kifordítjuk a tepsiből egy nagyobb tálcára, így fölkerül az almás réteg.
  8. Rásimítjuk a krémet.
  9. Az olajat felmelegítjük, levesszük, és hozzáadjuk a kockára tördelt csokoládét és keverjük, míg nem lesz szép sima. Kicsit hagyjuk kihűlni, és rásimítjuk a krémre.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x28
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 371
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 44
  • Össznézettség: 118043
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 09.

Ajánló

Én az almát durvára reszelem, és összekeverem a fahéjjal, vaníliás cukorral, citromlével. Az almát elsimítva a tepsin elősüthetjük, és ezután öntsük rá a piskótát,így is nagyon finom. Még kicsavarni sem kell az almát, mert a lé elsül. Nagyon finom így! Elkészíthetjük úgy is, hogy az almát vékony szeletekre vágjuk, megöntözzük citromlével, megszórjuk fahéjjal és vaníliás cukorral.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
helena26 458 recept

Ezt a receptet a barátnőmtől kaptam. Almás sütemény bármikor, bármilyen formában jöhet. Ugyanezt elkészítettem mákos piskótával krém nélkül, csokoládéval bevonva szintén fenséges. Piskótába nem kakaót, hanem darált mákot kell keverni.

Hozzávalók

Az almás piskótához

A vaníliás krémhez

A csokoládémázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?