r
Nosalty Logó

Almás krémes diétásan

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
edan
Almás krémes diétásan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

Az almaréteghez

A habhoz

A tetejére

Összesen 282 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

Az almaréteghez

A habhoz

A tetejére

Összesen 3376 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

Az almaréteghez

A habhoz

A tetejére

Összesen 102 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    384.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    128.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    219 micro
Összesen 282 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97 g

Zsír

  • Összesen
    113.7 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1685 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4610.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    1541 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    192 mg
  • Foszfor
    1429 mg
  • Nátrium
    1273 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    472.9 g
  • Cukor
    201 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1540.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    935 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    357 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    252 micro
  • Kolin:
    1342 mg
  • Retinol - A vitamin:
    898 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    339 micro
  • β-crypt
    158 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2633 micro
Összesen 3376 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    139.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 102 kcal

Hozzávalók

A tésztához

Az almaréteghez

A habhoz

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt melegítsük elő 160 fokra. Egy kb. 25x30-as tepsit béleljünk ki sütőpapírral. (Esetleg a papírt is megkenhetjük egy teáskanálnyi olajjal, úgy biztosan nem ragad rá a piskóta.)
  2. A tésztához válasszuk szét a tojásokat (3 db-ot!). A lisztet szitáljuk át a sütőporral együtt.
  3. A fehérjébe szórjuk bele a csipet sót, majd kezdjük el habbá verni, fokozatosan adagoljuk hozzá a xilitet. Amikor már olyan kemény, hogy nem esik ki a tálból, mérsékeljük a habverő fordulatszámát és egyenként eresszük bele a habba a tojások sárgáját.
  4. Amikor a hab egynemű, halványsárga, akkor 2 részletben hablapáttal, vagy fakanállal keverjük el benne alulról felfelé irányuló mozdulatokkal a sütőporos lisztet.
  5. A tésztát terítsük el a sütőpapíros tepsiben és toljuk be a sütőbe. Tűpróbáig süssük (nekem 20 perc kellett ehhez). Hagyjuk kicsit hűlni.
  6. Az almás réteghez pucoljuk meg az almákat és reszeljük le nagy lyukú reszelőn. Tegyük egy lábasba, öntsük hozzá a 2 dl almalevet, az édesítőt és szórjuk rá a fahéjat, majd tegyük fel főni.
  7. 1 csomag pudingport keverjünk el 1 dl almalében és amint felforrt az almánk, öntsük bele, folyamatosan kevergetve hagyjuk, hogy besűrűsödjön. Vegyük le a tűzről, keverjük át időnként és ha már nem tűzforró, kanalazzuk rá a piskótára, simítsuk el a tetejét.
  8. A vaníliás habhoz válasszuk szét a tojásokat. A sárgájához öntsünk 1 dl tejet, szórjuk bele a 2 csomag vaníliás pudingot és verjük fel habosra.
  9. 8 dl tejet 5 dkg xilittel tegyünk fel melegedni a tűzhelyre.
  10. A tojások fehérjét egy csipet sóval kezdjük habbá verni, adagoljuk hozzá evőkanalanként a maradék 5 dkg xilitet.
  11. Ha a tej felforrt, öntsük először vékony sugárban a tejet a tojásos-vaníliás keverékhez, majd az egészet tegyük vissza a lábasba és folyamatos kevergetés mellett főzzük sűrűre. Ekkor mérsékeljük a tüzet a lehető legkisebbre és borítsuk a tojásfehérje habot a sárga krémre, habverővel, de óvatos alulról felfelé irányuló mozdulatokkal keverjük/ főzzük egyneművé a habot. (Először reménytelennek látszik, de legyünk türelmesek, maximum 3 percig tart az egész folyamat.) Ha összeállt, azonnal borítsuk a habot az almás réteg tetejére, egyengessük el.
  12. A díszítéshez gőz fölött olvasszuk egybe a vajat és a csokit, majd egy kanál segítségével csorgassunk szabálytalan mintát a sárga krém tetejére.
  13. A sütit hűtsük legalább 6 órán át fogyasztás előtt.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Tepsi mérete: 25x30
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 184
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 32734
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Saját fejlesztésű sütemény: tulajdonképpen egyfajta krémes, kevés gyümölccsel megbolondítva. 36 szeletre vágva 1 szelet energiatartalma 85 kcal, szénhidráttartalma ~9 ch.

Hozzávalók

A tésztához

Az almaréteghez

A habhoz

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek