r
Nosalty Logó

Almás fánk vaníliasodóval

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Almás fánk vaníliasodóval
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
kenyérsütő
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 866 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 6934 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 354 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    61.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 866 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.4 g

Zsír

  • Összesen
    489.8 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    213 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    161 g
  • Koleszterin
    479 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2159.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    237 mg
  • Kálcium
    444 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    180 mg
  • Foszfor
    1001 mg
  • Nátrium
    274 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    556.1 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    575.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    535 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    178 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    415 micro
  • Kolin:
    384 mg
  • Retinol - A vitamin:
    515 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    206 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    727 micro
Összesen 6934 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    110.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 354 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A meghámozott almákat lereszeljük, kicsit állni hagyjuk, majd a levét kinyomkodjuk.
  2. 1 dl langyos tejben, 1 ek porcukrot elkeverünk, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
  3. Ezután a hozzávalókból tésztát dagasztunk, a tejet fokozatosan adagoljuk hozzá, kissé lágynak tűnhet a tészta, de ilyennek kell lennie. Majd letakarva meleg helyen a duplájára kelesztjük.
  4. Ha megkelt, lisztezett felületre borítjuk, és átgyúrjuk, majd ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, kb. 6 cm átmérőjű köröket szaggatunk belőle.
  5. Ezután letakarva kb. fél órát kelesztjük.
  6. Sütés: mérsékelten forró, bő olajban, az első oldalon kb. 1-3 percig, ekkor fedő alatt, majd átfordítva fedő nélkül a másik oldalát is megsütjük. Papírtörlőn leitatjuk a felesleges olajat.
  7. Fahéjas porcukorral meghintve vaníliasodóval tálaljuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 135
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 12937
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 21.

Ajánló

Tipp: én a dagasztást kenyérsütőgéppel végeztem, úgy egy kicsit könnyebb.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Almás fánk vaníliasodóval
Katharosz 499 recept

Az almától nagyon finom, könnyű lesz az állaga.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek