r
Nosalty Logó

Almás-fahéjas fernandel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mignon
Almás-fahéjas fernandel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tekeréshez

A tetejére

Összesen 810 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tekeréshez

A tetejére

Összesen 4862 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tekeréshez

A tetejére

Összesen 295 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    36.4 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    605.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    296 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.4 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    311 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    304 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 810 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    70 g

Zsír

  • Összesen
    218.2 g
  • Telített zsírsav
    130 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1017 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3634.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    561 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    946 mg
  • Nátrium
    1778 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    662.5 g
  • Cukor
    293 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    484.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1868 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    133 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    414 micro
  • Kolin:
    456 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1824 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    494 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    594 micro
Összesen 4862 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 295 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tekeréshez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a langyos tejben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, majd kb. 10 perc alatt hagyjuk felfutni.
  2. A lisztet összekeverjük a sóval, a cukorral, elmorzsoljuk a vajjal, hozzádolgozzuk a sárgákat, végül a felfuttatott élesztővel tésztává dagasztjuk. (Ha nagyon ragad, adjunk még hozzá egy kevés lisztet.) Letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük.
  3. Míg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket: az almát apró kockákra daraboljuk és megpároljuk a vajjal, a cukorral, a fahéjjal és a citromhéjjal. Legvégül a búzadarát keverjük hozzá.
  4. Vajjal és liszttel kikenjük a sütőtálakat. (Én két tálban sütöm a csigákat, így sok ropogós széle lesz. Méretük 15x20x6 cm és 20x30x6 cm)
  5. Lisztezett deszkára borítjuk a tésztát, és kb. 40x25 cm-es téglalapot nyújtunk belőle. Megkenjük az olvasztott vajjal, megszórjuk a fahéjjal elkevert cukorral, és egyenletes rétegben elkenjük rajta az almás tölteléket.
  6. Szorosan feltekerjük, így egy 40 cm hosszú hengert kapunk, amit kb. 2 cm vastag szeletekre vágunk. (Kb. 20 db kis csigánk lesz.)
  7. Az előkészített formába rakosgatjuk őket egymástól kis távolságra, mert még nőni fognak. Letakarjuk a tálakat, és langyos helyen további 30 percet kelesztjük.
  8. Előmelegítjük a sütőt 190 fokra, majd betesszük a formákat 20 percre. Ezután a hőmérsékletet 220 fokra emeljük, és a csigákat óvatosan megöntözzük a cukor és tejszín keverékével. Alufóliával lefedve tesszük vissza további 20-30 percre sülni.
  9. Mikor kész, hőálló kesztyűvel megfogjuk az edényeket, és azonnal kiborítjuk. Langyosan a legfinomabb!
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 207
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 14094
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kisfiaim nagy kedvence a kakaós csiga, akár minden reggel képesek lennének ezt enni. Próbálkozom újabb receptekkel, hogy egy kicsit változatosabbá tegyem a reggelit. A vaníliás ferdinánd után, most ezt a gyümölcsös változatot próbáltam ki, szerencsére ízlett kis Mazsoláimnak! A recept Pap Emese cukrásztól származik, de én még leöntöttem a vaníliás ferdinándnál használt cukros tejszínnel, így a csigák belül puhák maradnak, kívül pedig ropogósra sülnek!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tekeréshez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Mikor ébreszt fel a kávé, és mikor a matcha?

Óriás népszerűségnek örvend az utóbbi években a matcha, egyre többen választják a zöld, krémes koffeines italt kávé helyett/mellett. Na de vajon mikor érdemes az egyiket, és mikor a másikat innunk? Melyik mikor a leghatékonyabb élénkítő hatását tekintve?

Nosalty

További cikkek