r
Nosalty Logó

Almás-diós máktorta liszt nélkül

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gombi
Almás-diós máktorta liszt nélkül
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tortához

A csokimázhoz

Összesen 841 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tortához

A csokimázhoz

Összesen 3358 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tortához

A csokimázhoz

Összesen 263 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.7 g

Zsír

  • Összesen
    49 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    213 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1221.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    469 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    467 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.2 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    138 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    172 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    280 micro
Összesen 841 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.8 g

Zsír

  • Összesen
    196.2 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    83 g
  • Koleszterin
    851 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4885.8 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    1874 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    615 mg
  • Foszfor
    1869 mg
  • Nátrium
    394 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    364.8 g
  • Cukor
    304 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    552.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    725 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    298 micro
  • Kolin:
    688 mg
  • Retinol - A vitamin:
    704 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    213 micro
  • β-crypt
    67 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1119 micro
Összesen 3358 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    384.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 263 Kcal

Hozzávalók

A tortához

A csokimázhoz

Elkészítés

A tortához

  1. A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük.
  2. A darált dióba keverjük a sütőport.

A csokimázhoz

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját a cukorral, a mákkal és egy csipet sóval kikeverjük. Ezután hozzáadjuk a sütőporos diót.
  2. Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, és az előzőleg elkészített masszához keverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan, úgy, hogy a hab ne törjön, belekeverjük a tésztába.
  3. Egy kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt teszünk, az oldalát pedig jó alaposan kivajazzuk, majd kilisztezzük. Beleöntjük a masszát, és a sütőben készre sütjük. Onnan tudjuk, hogy kész, ha egy villát vagy hústűt szúrunk bele, és már nem ragad.
  4. Amíg sül a tésztánk, addig a csokoládét összetördeljük, a vajjal együtt tűz fölött felolvasztjuk, és a kihűlt, tortánkra öntjük. Várunk, amíg a csoki megdermed, azután tálalhatjuk!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 6172
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyósomnál kóstoltam elsőnek ezt a finom máktortát. Könnyű elkészíteni, és nagyon finom. 

Hozzávalók

A tortához

A csokimázhoz

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek