r
Nosalty Logó

Almás diós kuglóf

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kati Mami
Almás diós kuglóf
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 441 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 3528 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 245 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    25.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    670.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    297 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 441 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.3 g

Zsír

  • Összesen
    203.7 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    993 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5364.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    1219 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    349 mg
  • Foszfor
    2377 mg
  • Nátrium
    1260 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    383.9 g
  • Cukor
    195 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    586 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1180 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    263 micro
  • Kolin:
    673 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1149 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    344 micro
  • β-crypt
    70 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1262 micro
Összesen 3528 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    374.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 245 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt bekapcsoljuk, a sütőformát kivajazzuk és lisztezzük. Meghámozzuk az almákat, és káposztareszelőn lereszeljük.
  2. Kimérjük a száraz hozzávalókat, a cukor kivételével. Belekeverjük a fahéjat, sót és a sütőport. A tojásokat szétválasztjuk.
  3. A puha vajat és a cukrokat a tojássárgákkal habosra keverjük, majd a citromhéjat hozzáadjuk.
  4. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük.
  5. A tojássárgás keverékhez hozzáadjuk a reszelt almát, és jól elkeverjük. Rövid ideig robotgéppel is összedolgozzuk. A lisztet és a tojáshabot felváltva adagoljuk az almás részhez, egy nagy, széles spatulával beleforgatva, hogy a hab ne törjön nagyon össze.
  6. Kikent és lisztezett formába öntjük és eligazítjuk egyenletesre. 180 fokon 45 percig sütjük, de ez sütőfüggő. Ha gyorsan barnul, takarjuk le a tetejét, és vegyük kicsit vissza a hőt. Végezzünk tűpróbát! Amikor megsült, kicsit hagyjuk a formában hűlni, utána rácson teljesen kihűtjük. Nálunk csokival szeretik, ezért étcsokit csurgattam rá. Lehet vaníliás, fahéjas porcukorral is megszórni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2689
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 23.

Ajánló

Uzsonnára, kávéhoz kitűnő.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Kati Mami 15 recept

Találtam diót a kamrában, és alma is volt itthon. Vasárnap délután volt, ez elég ok arra, hogy valami édeset tegyek az asztalra. Az uzsonna mindenkinek ízlett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek