r
Nosalty Logó

Albán krémes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jahin
Albán krémes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A krémhez

A habhoz

A díszítéshez

Összesen 343 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A krémhez

A habhoz

A díszítéshez

Összesen 2746 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A krémhez

A habhoz

A díszítéshez

Összesen 166 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    749 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    280 mg
  • Nátrium
    259 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.8 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    123.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    206 micro
Összesen 343 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.5 g

Zsír

  • Összesen
    44.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1519 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5992.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    211 mg
  • Kálcium
    1187 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    256 mg
  • Foszfor
    2241 mg
  • Nátrium
    2073 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    518.3 g
  • Cukor
    256 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    989.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    534 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    305 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    288 micro
  • Kolin:
    1182 mg
  • Retinol - A vitamin:
    519 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1647 micro
Összesen 2746 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    362.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 166 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A habhoz

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy keverőtálban robotgéppel összekeverjük a tészta összetevőit követve a hozzávalók fenti sorrendjét.
  2. Beleöntjük egy kapcsos formába, és tűpróbáig sütjük kb. 25 percig.
  3. Ezalatt a pudingporokat kikeverjük a vízzel, és megfőzzük. A cukrot ráérünk a legvégén belekeverni, így biztos nem kozmál le.
  4. A tojásfehérjékből kemény habot verünk csipet sóval (felhasználásig tartsuk a hűtőben).
  5. Beleforgatjuk a langyos puding-alapba, majd az egészet rákenjük a tésztára, és 10 percig visszatesszük a sütőbe, amelyet a legalacsonyabb fokozatra állítunk.
  6. A krém felülete ezalatt megszárad, kivesszük, és a formában hagyjuk kihűlni.
  7. Vizes késsel körben meglazítjuk, utána vesszük le a kapcsos oldalát.
  8. Tetejét tejszínhabbal megkenjük, kakaószórással és pár szem málnával díszítjük.
  9. Másnap szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 162
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 42543
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyűjtöm a krémes-recepteket, erre a neten bukkantam rá, az arányokon kicsit módosítottam, szerintem a kép magáért beszél....:-) Érdemes kipróbálni. Az eredeti leírás 0,5 l tejszínt ajánlott a tetejére (ekkora dobozzal vettem), én kicsit sokalltam, így kb. 2 dl habból málnás pohárkrém készült.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A habhoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?