r
Nosalty Logó

Ajvár télire tartósítószer nélkül

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Csak Természetesen
Ajvár télire tartósítószer nélkül
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Az ajvárhoz (14 db 220 ml-es üveg)

Összesen 448 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Az ajvárhoz (14 db 220 ml-es üveg)

Összesen 1793 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Az ajvárhoz (14 db 220 ml-es üveg)

Összesen 30 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4745.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    338 mg
  • Nátrium
    4113 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.6 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1199.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1292 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    1060 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    482 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    164 micro
  • β-karotin
    13384 micro
  • β-crypt
    4018 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    590 micro
Összesen 448 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.8 g

Zsír

  • Összesen
    61.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    18983.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    460 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    667 mg
  • Foszfor
    1350 mg
  • Nátrium
    16452 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    318.4 g
  • Cukor
    205 mg
  • Élelmi rost
    126 mg

VÍZ

  • Összesen
    4798.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    5169 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    77 mg
  • C vitamin:
    4239 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    230 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1928 micro
  • Kolin:
    321 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    656 micro
  • β-karotin
    53535 micro
  • β-crypt
    16072 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2361 micro
Összesen 1793 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    309.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    22 mg
  • Nátrium
    269 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    874 micro
  • β-crypt
    262 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 30 Kcal

Hozzávalók

Az ajvárhoz (14 db 220 ml-es üveg)

Elkészítés

Az ajvárhoz (14 db 220 ml-es üveg)

  1. Az ép érett paprikákat és a padlizsánt megmossuk, kétfelé vágjuk, kimagozzuk, a padlizsánoknak levágjuk a két végét, és előmelegített sütőbe egy tepsibe tesszük.
  2. Félúton, amikor már kezd puhulni-barnulni, megfordítjuk őket.
  3. Sütés után sütőzacskóba tesszük a sült paprikákat, pár perc után így könnyebb a héját eltávolítani, a padlizsán pucolása gyorsan megy.
  4. Botmixerrel ízlés szerint darabosra turmixoljuk a sült alapanyagot fokhagymával, sóval, borssal, olajjal, ecettel. (Én felébe tettem chili paprikát, kostólás közben.)
  5. Majd hidegen üvegekbe tesszük, és fémkupakokkal légmentesen lezárjuk.
  6. Befőzőautomatába tesszük, és 90 fokon 30 percig kidunsztoljuk.
  7. Garantált minőség, évekig eláll tartósítószer nélkül, de nem lesz annyi ideje. Jó étvágyat kívánok hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 42x32x5,5
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 289
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 71397
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 31.

Ajánló

Aki teheti, a padlizsánt és a paprikát kint a szabadban, rácson faszénnen süsse meg. Így megmarad az az igazi enyhe füstös íze, és pikánsabb ajvárt kapunk.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
Csak Természetesen 23 recept

Már a zakuszka receptemnél is mondtam hogy a padlizsán nálunk nagyon kedvelt, sokféle formában kerül az asztalra most ajvárként. Az egyik étel, amihez szeretjük, a képen látható rozmaringos sertés és marhahúsból készült sült kolbász (saját recept).

Hozzávalók

Az ajvárhoz (14 db 220 ml-es üveg)

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek