Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Aioli-fehér változat recept

hozzászólások (4)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

  • 1 g fokhagyma (lehet több is, ízlés szerint)1 kcal
  • 17 g tej9 kcal
  • 0 kcal
  • bors 0 kcal
  • 106 g napraforgó olaj (nem elírás!: 1,5 liter - lehet többet is felvesz, de lehet kevesebb)939 kcal
összesen: 949 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 12 adag *

  • 12 g fokhagyma (lehet több is, ízlés szerint)16 kcal
  • 200 g tej112 kcal
  • 0 kcal
  • bors 0 kcal
  • 1275 g napraforgó olaj (nem elírás!: 1,5 liter - lehet többet is felvesz, de lehet kevesebb)11271 kcal
összesen: 11399 kcal

energiatartalom / 100 g *

  • 0.8 g fokhagyma (lehet több is, ízlés szerint)1 kcal
  • 13.4 g tej8 kcal
  • 0 kcal
  • bors 0 kcal
  • 85.7 g napraforgó olaj (nem elírás!: 1,5 liter - lehet többet is felvesz, de lehet kevesebb)758 kcal
összesen: 767 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Torma
Torma / Torma Tue, 2013-11-26 09:48

Szia Szotty! Bámulatos!! Kipróbálnám, de nekem valahogy le kell redukálnom ezt az adagot...Ha esetleg kitalálsz egy kisebb adagot, légyszi írd meg! Most éppen van fokhagyma habom (toum) és házi majonézem is a hûtõben. Glaser szakács "gyors majonéz" (botmixeres) receptje 1 perces; ma így dobtam össze majonézt a gomba-salátámhoz. Várom a következõ receptjeidet; igen jól írod õket! Üdv, Torma :)

Szotty
Szotty / Szotty Tue, 2013-11-26 10:33

Szia Torma! Köszi a bíztatást. Szerintem simán redukálhatod az adagot úgy hogy 0,3 dl tej - kb 0,5 liter olaj. Nem lesz belőle olyan nagyon sok. (Én ennyiből csináltam - csak az eredeti receptet tettem fel.) Ebből a menniységből 1 tálkányi (olyan vendégváró rágcsa tál - mogyoró stb.) jött ki. És a hűtőben lefedve meg 4-5 napig eláll simán (lehet tovább is, de azt nem élte meg...) :) Azt olvastam hogy jobban eláll mint a Toum, mert a fehérje hab összeesik, ezt meg nem (nem tudok nyilatkozni, mert a Toum sem maradt meg sokáig.. :) :) ) Üdv

Torma
Torma / Torma Tue, 2013-11-26 13:45

Köszi a gyors választ Szotty :) ez így jó lesz! Én már sokszor csináltam fokhagymás habot, de nekem tároláskor sem esik össze! Pár napnál tovább persze nálam se tart...a héten kipróbáltam grillcsirkével; fincsi volt! OK, nem kalóriaszegény, de ezt nem nagykanállal esszük...a foki és a citrom jó hatása meg mindenért kárpótol!
Az jutott eszembe, hogy talán ki lehetne próbálni a botmixeres, gyors felverési módszert a fokhagyma habhoz is! Végülis majdnem ugyanazok az összetevők. Ha sikeres lesz, majd jelentem neked!
Ja, azt is akartam mondani, hogy nagyon jók a fotóid is, mert nemcsak guszta, de jól mutatja a krémes állagot mindkét fotód!!! Üdv, T :)

949
fokhagyma 4 gerezd
tej 2 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 15 dl