r
Nosalty Logó

Áfonyás-tejberizses szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
Áfonyás-tejberizses szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Piskóta

Áfonyás puding

Töltelék

Díszítés

Összesen 660 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Piskóta

Áfonyás puding

Töltelék

Díszítés

Összesen 3960 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Piskóta

Áfonyás puding

Töltelék

Díszítés

Összesen 205 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    34.6 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    186 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    983.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    321 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    358 mg
  • Nátrium
    264 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.1 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    150.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    274 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    269 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 660 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.7 g

Zsír

  • Összesen
    207.5 g
  • Telített zsírsav
    123 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5899.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    1923 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    2150 mg
  • Nátrium
    1585 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    474.6 g
  • Cukor
    297 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    905.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1644 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    234 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    301 micro
  • Kolin:
    568 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1611 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    381 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    951 micro
Összesen 3960 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    308.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 205 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Áfonyás puding

Töltelék

Díszítés

Elkészítés

Piskóta

  1. A piskótát a hozzávalókból elkészítjük. A tojássárgáját a cukorral habosra verjük, majd a fehérjét kemény habbá. A lisztbe keverjük a sütőport, majd szitáljuk a sárgájába kevergetve, körkörösen felváltva a fehérjehabbal.
  2. Majd a sima masszát 20x30-as sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, eligazítjuk egy kenőkéssel, és süssük 170 fokon 10 perc alatt készre.

Áfonyás puding

  1. Az áfonyás pudinghoz a gyümölcsöt egy nyeles edénybe tesszük a cukorral együtt, addig főzzük, míg megolvad a cukor. Majd összeforraljuk 1 dl vízzel, és botmixerrel pürésítjük.
  2. Újra felforraljuk, és besűrítjük 1 dl vízben elkevert pudingporral, és még melegen rákenjük a piskótalapra, és kihűtjük a hűtőben.

Töltelék

  1. A töltelékhez mosott rizst mikrótálba öntjük, a tejet és cukrot ráöntjük, majd mikróban lefedve megfőzzük 350 watton addig, míg puha nem lesz, kb. 30 perc. Kihűtjük.
  2. A vaníliás cukorral és habfixálóval felvert tejszínhabot a rizshez adagoljuk. Az olvasztott csokoládét ezután adjuk hozzá, és keverjük ki jól. A zselatint melegítsük fel, és adjuk azt is hozzá. Citromhéjjal ízesítjük.
  3. A krémet egyenletesen kenjük el az áfonyás rétegen, és a hűtőbe tesszük dermedni.

Díszítés

  1. Tálalás előtt a habbá vert tejszínhabbal és áfonyaszemekkel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 69
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 6453
  • Feltöltés dátuma: 2017. április 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Áfonyás-tejberizses szelet
Zsuzsamama56 321 recept

Hogy miért éppen áfonyás? Többek között, mert ez a kedvenc gyümölcsöm. A hűtőben viszont volt elég ahhoz, hogy ezt a finom süteményt megalkossam. A tejberizs önmagában is finom, ám ha megbolondítjuk fehér csokoládéval és tejszínhabbal, akkor már luxus krémnek való anyag kerekedik belőle. Íme az alkotás receptje.

Hozzávalók

Piskóta

Áfonyás puding

Töltelék

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?