r
Nosalty Logó

Áfonyás-mascarponés képviselőfánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Áfonyás-mascarponés képviselőfánk
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

Az áfonyás-mascarponés krémhez

A habhoz

A tálaláshoz

Összesen 505 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

Az áfonyás-mascarponés krémhez

A habhoz

A tálaláshoz

Összesen 3035 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

Az áfonyás-mascarponés krémhez

A habhoz

A tálaláshoz

Összesen 204 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    30.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    284.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.3 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    100 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 505 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.4 g

Zsír

  • Összesen
    183.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1708.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    373 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    328 mg
  • Nátrium
    859 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    283.5 g
  • Cukor
    177 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    599.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    314 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    779 micro
Összesen 3035 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    114.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    22 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 204 kcal

Hozzávalók

A tésztához

Az áfonyás-mascarponés krémhez

A habhoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Felforraljuk az olajat a vízzel, a cukorral és a sóval.
  2. Mikor felforrt, hozzáadjuk a lisztet, és addig keverjük, míg elválik az edény falától.
  3. Ezután robotgéppel magas fordulaton elkezdjük keverni, és lassan hozzáadagoljuk a tojásokat.
  4. A tésztából kis halmokat nyomunk a sütőpapírral bélelt tepsibe, majd vízzel bespricceljük.
  5. 210 C-on 15 percig sütjük.

Az áfonyás-mascarponés krémhez

  1. Az áfonyát leturmixoljuk, majd a tejjel, a cukorral, a vaníliás cukorral és a pudingporral sűrűre főzzük.
  2. Ha kihűlt a krém, akkor összekeverjük a mascarponéval.

A habhoz

  1. 40 g cukrot felforralunk éppen annyi vízzel, ami ellepi.
  2. A tojásfehérjét a maradék 30 g cukorral felverjük, majd ehhez lassan hozzákeverjük a vizes szirupot.

A tálaláshoz

  1. A fánkot kettévágjuk.
  2. Az aljára először az áfonyás krémből nyomunk, ráhalmozzuk az áfonya szemeket, majd habot nyomunk rá, és ráhelyezzük a fánk kalapját.
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1682
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A családunk kedvenc képviselőfánk receptje, áfonyával és mascarponéval felturbózva.

Hozzávalók

A tésztához

Az áfonyás-mascarponés krémhez

A habhoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek