r
Nosalty Logó

Áfonyás-málnás frangipane torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szofika
Áfonyás-málnás frangipane torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A frangipane krémhez

A tetejére

Összesen 1026 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A frangipane krémhez

A tetejére

Összesen 4102 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A frangipane krémhez

A tetejére

Összesen 327 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    63 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    577.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    277 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.7 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    119.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    521 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    490 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    367 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    278 micro
Összesen 1026 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    69.2 g

Zsír

  • Összesen
    252.1 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    127 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    72 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2310.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    414 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    384 mg
  • Foszfor
    1109 mg
  • Nátrium
    245 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    410.6 g
  • Cukor
    185 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    478.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2085 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    48 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    266 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    220 micro
  • Kolin:
    560 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1960 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    1469 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1112 micro
Összesen 4102 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 327 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A frangipane krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Nyújtódeszkára szitáljuk a lisztet és a porcukrot.
  2. Adjuk hozzá a kis kockákra vágott jéghideg margarint, és morzsoljuk el.
  3. Ezután mehet hozzá a tej, a tojás és a szerecsendió.
  4. Gyorsan dolgozzuk össze, ne várjuk meg, míg a kezünk melegétől elolvad a vaj. Gyúrjunk belőle gyorsan egy bucit, és folpack-ba csomagolva, min. 30 percre tegyük hűtőszekrénybe.
  5. Lisztezett deszkán nyújtsuk akkorára, mint a piteforma, béleljük ki vele a formát, a peremét is. Villával szurkáljuk meg.
  6. Közben 200 fokra melegítsük elő a sütőt, és az alsó rácsra tegyünk egy sütőlapot.
  7. Készítsük el a frangipane-t: keverjük a tojást a margarinnal habosra, adjuk hozzá a cukrot, majd a mandulát is forgassuk bele.
  8. A masszát öntsük bele a tésztával kibélelt piteformába, és szórjunk meg a gyümölcsökkel.
  9. 200 fokon 10 percig süssük az alsó rácson, majd kapcsoljuk le a sütőt 160 fokra, és költöztessük a pitét egy emelettel feljebb, itt süssük még további 25-30 percig.
  10. Ha a közepe még remegős, de a széle már megszilárdult, kivehetjük. Ahogy hűl, meg fog keményedni a belseje is.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 9811
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 25.

Ajánló

Tálaljuk a sütit melegen vaníliafagyival vagy hideg vaníliaszósszal. Ha hidegen tálaljuk a pitét, akkor viszont forró vaníliaöntetet öntsünk rá. A siker semmiképp nem fog elmaradni. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Áfonyás-málnás frangipane torta
Szofika 104 recept

Ma végre valahára vettem egy pitetálat. Egész nap mindenféle receptes oldalt bújtam, hogy mégis méltó módon avathassam fel eme csodát. Adva volt itthon 2 doboz málna és 2 doboz áfonya. Adva volt viszont egész nap zuhogó eső is, így tudtam, hogy csak olyan receptet választhatok, amihez minden van itthon, mert ki nem teszem a lábam a lakásból. Még a pite kedvéért sem. Hiába, a ködös Albionban nagy úr az eső. :) Több recept összeollózásából született meg az én "Very berry" frangipane tortám. Még több kép itt.

Hozzávalók

A tésztához

A frangipane krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek