r
Nosalty Logó

Áfonyás képviselőfánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Áfonyás képviselőfánk
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Vaníliás krém

Áfonyás hab

Összesen 223 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Vaníliás krém

Áfonyás hab

Összesen 2685 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Vaníliás krém

Áfonyás hab

Összesen 185 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 223 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    68.1 g

Zsír

  • Összesen
    180.3 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    942 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2169.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    304 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    256 mg
  • Foszfor
    1137 mg
  • Nátrium
    368 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    217.1 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    613 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    874 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    205 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    615 mg
  • Retinol - A vitamin:
    858 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    192 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1387 micro
Összesen 2685 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    149.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 185 Kcal

Hozzávalók

Tészta

Vaníliás krém

Áfonyás hab

Elkészítés

Tészta

  1. A vizet az olajjal, sóval, cukorral elkeverjük, felforraljuk, majd ekkor hozzáadjuk a lisztet, és habverővel addig keverjük folyamatosan, míg elválik a lábas falától, és teljesen homogén lesz. Ekkor félretesszük kihűlni. (Itt segítségül hívhatjuk a robotgépet, mert ha az folyamatosan keveri a tésztát, akkor hamarabb kihűl.)
  2. Mikor a tészta már csak éppen langyos, elkezdhetjük adagolni hozzá egyenként a tojásokat. Mindig csak akkor adjunk hozzá egy következőt, ha az előző teljesen elkeveredett, egynemű tésztát tapasztalunk.
  3. A kikevert tésztát habzsákba töltjük, és csillagcsövön kis diónyi adagokat nyomunk belőle a sütőpapírral bélelt tepsibe. Viszonylag távol helyezzük el őket egymástól, mert jelentősen nő majd a térfogatuk.
  4. 200 fokra előmelegített sütőben, gőzben sütjük 5 percig, majd a vizes edényt kivesszük, és még 10 percig sütjük szárazon a fánkokat. Ha világos aranyszínűre sültek, akkor kikapcsoljuk a sütőt, résnyire nyitjuk az ajtaját, és még 8-10 percig bent hagyjuk a fánkokat száradni, hogy ne essenek össze. Csak ezután vesszük ki a tepsit, és teljesen kihűtjük a fánkokat.
  5. Ha már kihűltek, akkor felvágjuk keresztben recés késsel, és jöhet a töltés.

Vaníliás krém

  1. A joghurtot a vaníliakivonattal és a pudingporral 2 perc alatt krémmé sűrítjük. (Ha valaki nagyon édesszájú, ízlés szerint tehet még bele cukrot.)
  2. A krémet habzsákba töltjük, és a fánkok alsó "talpába" töltjük.

Áfonyás hab

  1. A tejszínhabot laza habbá felverjük, majd hozzáadjuk a cukrot és a habfixálót, és avval kemény habbá verjük. Ebbe forgatjuk bele az áfonyát.
  2. A krémet habzsákba töltjük, és a vaníliakrém tetejére nyomjuk, majd "megkoronázzuk" a fánk csúcsos sipkájával.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x40x 4
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1244
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Áfonyás képviselőfánk
Évi néni 1830 recept

Nem hittem az olajjal készített profiterolban, de minden kétségem szertefoszlott. Sokkal könnyebben ment a fánksütés vele, mint az előző vajas változatban (valószínűleg azért a gyakorlat is nyomott a latba). Szinte megjött a kedvem a gyakori profiterol sütéshez. Ebből a csekély mennyiségből 42 db fánk készült, melyek egytől egyig csupa levegős, habkönnyű fánkocskák lettek.

Hozzávalók

Tészta

Vaníliás krém

Áfonyás hab

Címlapról ajánljuk

További cikkek