r
Nosalty Logó

Áfonyás-citromos-kókuszos torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
mesesweet
Áfonyás-citromos-kókuszos torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Piskóta

Citromos-oreokekszes mascarpone

Áfonyazselé

Kókuszos krém

Összesen 511 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Piskóta

Citromos-oreokekszes mascarpone

Áfonyazselé

Kókuszos krém

Összesen 5136 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Piskóta

Citromos-oreokekszes mascarpone

Áfonyazselé

Kókuszos krém

Összesen 256 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    40.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    412.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    89 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 511 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.5 g

Zsír

  • Összesen
    406.8 g
  • Telített zsírsav
    124 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4124.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    888 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    258 mg
  • Foszfor
    1602 mg
  • Nátrium
    1256 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    290.4 g
  • Cukor
    189 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    890.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1292 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    239 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    172 micro
  • Kolin:
    662 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1269 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    275 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1159 micro
Összesen 5136 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    204.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 256 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Citromos-oreokekszes mascarpone

Áfonyazselé

Kókuszos krém

Elkészítés

Piskóta

  1. 4 tojást szétválasztunk, a fehérjéből habot verünk, a sárgáját pedig a cukorral fehéredésig keverjük.
  2. A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd először a tojássárgáját, majd a lisztet keverjük hozzá a fehérjéhez.
  3. Sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük a ¾-ét, majd a megmaradt ¼ tésztához hozzáadunk 1-2 ek. kakaót, ráöntjük a „fehér” piskótára, és egy fogpiszkáló segítségével elkeverjük (így szép mintás lesz).
  4. 180°-on kb. 15 percig sütjük, de érdemes tűpróbát végezni. Miután megsült, hagyjuk teljesen kihűlni.

Citromos-oreokekszes mascarpone

  1. A mascarponét habverővel kidolgozzuk, majd hozzáadjuk a citrom héját és levét, a porcukrot és a habtejszínt, majd ismét összekeverjük.
  2. Amikor megfelelő a krém állaga (nem folyós, inkább szilárd), akkor 2 tk. zselatin felolvasztunk kb. 0,5 dl forró vízben.
  3. Ehhez hozzáadunk egy evőkanálnyi krémet, elkeverjük, és hozzáöntjük az egész mascarponés krémhez, majd hozzáadjuk a darabokra vágott oreot, és a krém felét ráöntjük a kihűlt piskótára.

Áfonyazselé

  1. Az áfonyát a cukorral és vízzel elkezdjük összefőzni. Kb. 5-10 perc után botmixerrel összeturmixoljuk, és hozzáadjuk a zselatint.
  2. Ezután még 2-3 percig főzzük, majd egy kisebb tortaformát kibélelünk alufóliával/folpackkal, és ráöntjük a zselét, majd fagyasztóba tesszük legalább 45 percre.
  3. Ha megdermedt, kivesszük a formából, és a citromos mascarponéra helyezzük.

Kókuszos krém

  1. A mascarponét habverővel kidolgozzuk, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket, a habtejszínt és a porcukrot.
  2. Amikor eléri a megfelelő (szilárd) állagot, akkor hozzáadjuk a 0,5 dl forróvízben elkevert zselatint úgy, hogy a krémből 1 kanálnyit elkeverünk a zselatinnal, és csak azután adjuk hozzá az egész krémhez.
  3. Az áfonyazseléhez használt kisebb tortaformát ismét kibéleljük alufóliával/folpackkal, és ebbe öntjük a kókuszos krémet, amit 45 percre fagyasztóba teszünk. Ha megszilárdult, kivesszük a formából, és az áfonyazselére tesszük, erre pedig a legelőször elkészített citromos mascarpone megmaradt felét öntjük.
  4. A kész tortát egy éjszakára hűtőbe helyezzük.
  5. Másnap ízlés szerint díszítjük, én 4 dl habtejszínt vertem fel, amit 3 részre osztottam: az egyikbe összeturmixolt epret, a másikba összeturmixolt áfonyát tettem, a harmadikhoz pedig nem adtam hozzá semmit sem. Ezzel vontam körbe a tortát. Jó sütögetést!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 100
  • Tegnapi nézettség: 86
  • 7 napos nézettség: 445
  • Össznézettség: 2857
  • Feltöltés dátuma: 2019. május 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
mesesweet 2 recept

Szeretettel ajánlom ezt a receptemet bármilyen alkalomra, családi-baráti összejövetelre. Kis ügyességet igényel, de garantáltan megéri elkészíteni!

Hozzávalók

Piskóta

Citromos-oreokekszes mascarpone

Áfonyazselé

Kókuszos krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek