r
Nosalty Logó

Kakaós muffin narancshéjas étcsokival

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Kakaós muffin narancshéjas étcsokival
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A formák előkészítéséhez

A tetejére

Összesen 595 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A formák előkészítéséhez

A tetejére

Összesen 4751 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A formák előkészítéséhez

A tetejére

Összesen 319 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    37.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    238 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    843.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    201 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    359 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    293 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    288 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    227 micro
Összesen 595 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.7 g

Zsír

  • Összesen
    299.3 g
  • Telített zsírsav
    168 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1905 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6751 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    234 mg
  • Kálcium
    1605 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    401 mg
  • Foszfor
    2873 mg
  • Nátrium
    1598 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    434.3 g
  • Cukor
    149 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    586.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2346 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    276 micro
  • Kolin:
    1136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2308 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    430 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1814 micro
Összesen 4751 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    453.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 319 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A formák előkészítéséhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy tálban a tojásokat beleütjük, felverjük, beletesszük a sót, beletesszük a cukrot, beletesszük a sütőport, a vaníliás cukrot, az olvasztott teavajat, a tejfölt is és a rumaromát. A végén a kakaópor és a liszt kerül bele.
  2. Nagyon alaposan elkeverjük, és ha szükséges, teszünk bele lisztet (jó sűrű palacsintatészta legyen). 15-20 percet a tésztát langyos helyen pihentetjük!
  3. Asütőt begyújtjuk, a formákat kivajazzuk. A csokoládét kis darabokra vágjuk.
  4. A formát 2/3 részig töltjük tele, a közepére teszünk egy db csoki, pár db dekorszívet.
  5. A sütő középső rácsán sütjük, ha aranybarna a széle, és szépen felemelkedik, kivesszük. Pár perc pihenés után tudjuk kiszedni.
  6. Lehet újra vajazni a formákat, 2/3 részt töltjük ismét, tetejét díszítjük, ez már kevesebb idő alatt sül meg (kb. 10-12 perc). Melegen, hidegen egyaránt finom. Kb. 48 db lesz belőle.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6848
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 29.

Ajánló

Ásványvíz vagy ki mit kíván.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kakaós muffin narancshéjas étcsokival
Éva-Anyóca 350 recept

Belejöttünk a muffinkészítésbe.:-) Csodás formákat találtam, vettem, ehhez méltóan próbálunk ízeket, töltelékeket kitalálni. Ezt a csokit régen szerettem volna, már a vágyunk volt, és méltó lett ehhez a muffinhoz. Megdicsérték a vendégek ezt is a március 15-ei látogatásukkor. Az biztos, hogy el fogom készíteni ebben az ízesítésben, és ilyen finom csokoládéval Húsvétra is, hadd legyen választási lehetőségük a locsolkodóknak. Ennyi a történetem.

Hozzávalók

A tésztához

A formák előkészítéséhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek