r
Nosalty Logó

Juhtúróval töltött baconbe tekert csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Patyusz
Juhtúróval töltött baconbe tekert csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
  • 21% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 399 Kcal
  • 21% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 1595 Kcal
  • 21% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 223 Kcal
  • 21% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.1 g

Zsír

  • Összesen
    29.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    580.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    195 mg
  • Nátrium
    308 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    588 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 399 Kcal
  • 21% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.6 g

Zsír

  • Összesen
    119.7 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    263 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2323.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    780 mg
  • Nátrium
    1230 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    318 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    233 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    191 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    261 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2351 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    291 micro
Összesen 1595 Kcal
  • 21% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    325 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    329 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 223 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemelleket szépen megtisztítjuk, nagy szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. A juhtúrót össze kell keverni az apróra vágott újhagymával vagy snidlinngel, ízlés szerint rakhatunk bele. Én gyakrabban újhagymát szoktam, és abból egy szár apróra vágva elég szokott lenni. Ezt is megsózzuk egy kicsit.
  3. Megtöltjük a csirkemelleket. Ha sikerült nagy és egy kicsit vastagabb szeleteket kihozni, akkor félbevágjuk őket úgy, mintha teljesen ketté akarnánk vágni, csak a közepénél álljunk meg, és nyissuk szét, mint egy könyvet. A két oldalát kicsit kloppfoljuk meg, és az egyikbe töltsük bele a juhturót.
  4. Göngyöljük bele a baconbe, és hústűvel vagy fogpiszkálóval tűzzük meg. Rakjuk bele a sütőbe nagyjából 230 fokon 40-50 perc alatt kész is.
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 205
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 37
  • Össznézettség: 44829
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Patyusz 1 recept

Tudom, hogy a képen nem látszik valami jól, és épp nem kaptam normális méretű csirkemellett a boltban, ezért elég picik lettek, de az íz az ugyanaz. Ha esetleg maradt még a juhtúróból, akkor azt nyugodtan rá lehet kenni a tetejére, és akkor még finomabb lesz.:) Szeretem ezt a receptet, mert viszonylag hamar megvan, de egy kicsit mégis különlegesebb, mint a szokványos csirkemell.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek