r
Nosalty Logó

Jénais burgonyás kenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Noy
Jénais burgonyás kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 309 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 3698 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 218 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    866 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    709 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 309 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.1 g

Zsír

  • Összesen
    49.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10391.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    352 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    259 mg
  • Foszfor
    1052 mg
  • Nátrium
    8509 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    686.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    817.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    569 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    627 micro
Összesen 3698 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    614.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    503 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 218 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Lemérjük a krumlipüréport (kb. 105-115 g/tasak), hozzáadunk annyi réteslisztet, hogy összesen 250 g legyen együtt. Hozzáadjuk a kenyérlisztet, a sót.
  2. A száraz hozzávalókat jól összekeverjük.
  3. 3 dl langyos vízben 2/3 élesztőkockát a cukorral felfuttatunk. A felfuttatott élesztőt a lisztes keverékre öntjük. Hozzáöntünk további 3 dl langyos vizet és az olajat.
  4. Jól kigyúrjuk a tésztát (ha nem venné fel az összes lisztet, még egy kis vizet öntünk hozzá).
  5. Mikróban 2 percig egy tál vizet melegítünk.
  6. A kelesztőtálba helyezett tésztát a meleg, de nem működő mikróba helyezzük, és 1 óra hosszat kelesztjük.
  7. A tésztát áthelyezzük a kizsírozott jénaiba, tetejét beirdaljuk és szilikonos ecsettel vízzel megkenjük, és vizezett tetejű jénai tetővel lefedve, további 10 percig kelesztjük.
  8. A sütőt közben előmelegítjük.
  9. A további 10 perc kelesztés után hagyományos gázsütőben 3-as fokozaton, továbbra is lefedve 50-60 percig sütjük (ekkor nekem még mindig fehér volt a tészta), majd a hőfokot 4-esre állítva egészen addig sütjük (további 50-60 perc), míg szép piros színt nem kap a kenyér, ill. ki hogyan szereti.
  10. A kész kenyeret vízzel ismét megkenjük, és konyharuha alatt kihűlni hagyjuk.
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5518
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hagyományos bl 55-ös lisztből próbáltam először (fél kiló lisztből) ezt a receptet. Túl tömör volt a kenyér. Később egy kis krumplipüréporral könnyítettem a tésztán, és egy fokkal jobb lett. Az igazi azonban akkor lett, amikor kimondottam kenyérlisztből és a fent említett krumplipürépor és rétesliszt keverékéből készítettem el. Tartalmasabb, mint a bolti kenyér és nem is annyira felfújt, levegős, így jobban laktat. A fedőt nem szoktam levenni sütés közben, mert könnyen odapirul és nyers maradhat a közepe. Végig lefedve ugyanúgy kap egy vékony kis kérget a kenyér, belül viszont nem szárad ki. Én mindig szép pirosra, ropogósra sütöm, mert úgy szeretjük. Ebből az adagból melegen mérve 1445 g-os kenyér sült ki.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek