r
Nosalty Logó

Jénai tálban sült darálthúsos-krumpli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Jénai tálban sült darálthúsos-krumpli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 443 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2661 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 89 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    856.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    415 mg
  • Nátrium
    208 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    334.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3012 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 443 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    215.6 g

Zsír

  • Összesen
    97.3 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    731 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5141 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    203 mg
  • Kálcium
    611 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    544 mg
  • Foszfor
    2493 mg
  • Nátrium
    1248 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    230.2 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    2008.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    528 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    373 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    79 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    301 micro
  • Kolin:
    703 mg
  • Retinol - A vitamin:
    471 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    640 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    18074 micro
  • Lut-zea
    250 micro
Összesen 2661 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    612 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 89 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát felkockázzuk, és az olajon pároljuk. Ezután a húst hozzáadjuk. Addig sütjük, míg fehér nem lesz. Ekkor mehetnek bele a fűszerek (oregánó kivételével) és a paradicsomlé. 10 percig pároljuk.
  2. A krumplit meghámozzuk, majd felkarikázzuk nem túl vékony szeletekre.
  3. A krumplit jénai tálba tesszük, és ugyanazokkal a fűszerekkel befűszerezzük a kömény kivételével. Jól összekeverjük, hogy minden szelet fűszeres legyen. Ezután a húst hozzákeverjük.
  4. A tejfölhöz keverjük a mustárt, a zúzott fokhagymát. Befűszerezzük a sóval, borssal és oregánóval.
  5. A tejfölös öntetet szintén a krumplihoz és a húshoz keverjük. Majd mehet a sütőbe. Addig sütjük, míg szépen megpirul.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 141
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 8293
  • Feltöltés dátuma: 2017. július 02.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A buszon hazafelé azon gondolkoztam, hogy mit kellene főzni. Ez pattant ki a fejemből egy pillanat alatt. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek