r
Nosalty Logó

Japánszilvás pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
modosa
Japánszilvás pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Az omlós tésztához

A töltelékhez

Összesen 1609 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Az omlós tésztához

A töltelékhez

Összesen 6433 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Az omlós tésztához

A töltelékhez

Összesen 304 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    24.2 g

Zsír

  • Összesen
    104.5 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    432 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1949.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    186 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    354 mg
  • Nátrium
    1261 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143.1 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    210.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    857 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    820 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    426 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    357 micro
Összesen 1609 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    96.8 g

Zsír

  • Összesen
    417.9 g
  • Telített zsírsav
    235 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    130 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    1730 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7797.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    236 mg
  • Kálcium
    745 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    330 mg
  • Foszfor
    1417 mg
  • Nátrium
    5043 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    572.6 g
  • Cukor
    172 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    841.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3428 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    163 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    306 micro
  • Kolin:
    782 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3279 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1703 micro
  • β-crypt
    207 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1430 micro
Összesen 6433 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    369.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    239 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 304 Kcal

Hozzávalók

Az omlós tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

Az omlós tésztához

  1. A tészta összeállítása:
  2. A vajat egy tálba tesszük, és fakanállal szétnyomkodjuk. Hozzáadjuk a sót és a tojássárgáját.
  3. A cukrot hozzáadjuk a tejhez. Folyamatos keverés közben a habosra kevert vajhoz adjuk.
  4. A lisztet átszitáljuk, majd a vajas keverékhez adjuk.
  5. A tésztát fakanállal összedolgozzuk, majd belisztezett munkalapon, könnyedén átgyúrjuk.
  6. Gömböt formázunk belőle, kissé lelapítjuk, és becsomagoljuk folpackba. Hűtőben pihentetjük min. 2 órán át.
  7. A tésztát elfelezzük, az egyik adag megy a mélyhűtőbe. A másik adagból gombócot formázunk, és lisztezett munkafelületen a tortaformánál kb. 3 cm-rel nagyobb, 3-5 mm vastag kört nyújtunk belőle.
  8. A torta összeállítása:
  9. A kinyújtott tésztát lisztezett nyújtófára tekerjük, és ráhelyezzük a kivajazott, 25 cm átmérőjű tortaformára. A tésztát a sütőforma aljához és oldalához nyomkodjuk, majd eltávolítjuk a túllógó fölösleget. Villával megszurkáljuk, majd 30 percre visszatesszük a a hűtőbe.
  10. Sütőpapírból köralakú, a tortaformánál kicsit nagyobb darabot vágunk, és befedjük vele a tésztát. Megtöltjük szárazbabbal, és 18-20 percig vakon sütjük. Utána eltávolítjuk a babot és a papírt.
  11. A szilvagerezdeket körkörösen a tésztára rendezzük.
  12. A citromhéjat lereszeljük, a levét kifacsarjuk, összekeverjük a töltelék többi hozzávalójával, majd ráöntjük a szilvára a tölteléket.
  13. 25-30 percig sütjük, hogy a krém megszilárduljon. Hűlni hagyjuk, megszórjuk porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 14468
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 30.

Ajánló

Itt látható a Grand Marnier. Ez pedig egy  cikk a japánszilváról.  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Amikor megláttam a piacon a japánszilvát, nem is volt kétséges, mit sütök szombaton. Ezek az omlós tésztás piték amúgy is nagy kedvenceim, odavagyok értük, mindegy, hogy a töltelék sós vagy édes. Az omlós tészta receptje a cukrászat királyától, Pierre Hermé-től származik. A sütik szerelmeseinek jó szívvel ajánlom, szerezzék be a Szakácsok Könyvét, mert a benne szereplő képes illusztrációk nagyban segítik a hozzám hasonló, lelkes amatőr szakácsok munkáját. A könyv minden oldala maga a gyönyörűség, amit eddig elkészítettem belőle, őszinte ámulatba ejtett mindenkit, aki a végkifejlet haszonélvezője volt.

Hozzávalók

Az omlós tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek