r
Nosalty Logó

Jane Austen bundás kenyere

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Jane Austen bundás kenyere
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 695 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 2782 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 264 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.5 g

Zsír

  • Összesen
    35.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    247 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1118.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    217 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    232 mg
  • Nátrium
    570 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.9 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    291 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    287 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    287 micro
Összesen 695 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.1 g

Zsír

  • Összesen
    141.9 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    989 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4474.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    176 mg
  • Kálcium
    867 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    190 mg
  • Foszfor
    930 mg
  • Nátrium
    2282 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    299.6 g
  • Cukor
    132 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    312.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1165 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    435 micro
  • Kolin:
    667 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1149 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    202 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1150 micro
Összesen 2782 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    425.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 264 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat, tejet, rumot, cukrot és szerecsendiót keverjük össze egy nagy tálban.
  2. Melegítsük fel a vajat egy serpenyőben.
  3. Mártsuk a tojásos keverékbe a kenyérszeleteket, majd süssük mindkét oldalukat körülbelül 2-2 percig, míg aranybarnára nem sülnek.
  • Sütés ideje: 4 perc
  • Receptkönyvben: 382
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 33972
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 26.

Ajánló

Friss gyümölccsel vagy lekvárral még finomabb!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a recept az Austen család leveleiből maradt fenn, ők pedig egy 1723-as receptkönyvből ismerhették, melyet John Nott adott ki, francia ihletésű receptekből. Jane korában számtalan ételhez használtak alkoholt, egyrészt mert jól fertőtlenített, másrészt az akkori telek igen cudarak lehettek lévén, hogy akkoriban még nemigen volt szuper fűtési technika. A 14. században borral, Nott könyvében rózsavízzel, Austenék receptjében már brandyvel vagy épp rummal készítették. Gondoltam, utóbbit mindenképp kipróbálom. Ha tehetitek, ti se hagyjátok ki!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek