r
Nosalty Logó

Ír whiskey-s torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Ír whiskey-s torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 398 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 4793 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 318 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 398 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    93.8 g

Zsír

  • Összesen
    262.4 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1302 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2397.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    467 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    1029 mg
  • Nátrium
    680 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    405.7 g
  • Cukor
    293 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    458.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1023 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    899 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1013 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1482 micro
Összesen 4793 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    159.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 318 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A piskótatésztához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből habot verünk, amihez aztán kanalanként adagoljuk a cukrot, míg kemény, fényes hab nem lesz belőle.
  2. A sárgáját folytonos keverés mellett szintén darabonként engedjük a tojásfehérjéhez.
  3. Egy sima evőkanál segítségével óvatosan kevergetve, kanalanként beleforgatjuk a sütőporral, és citrusporral elkevert lisztet.
  4. A tésztát egy téglalap alakú, 30x25 cm-es tortakeretbe öntjük, ami alá szilikonos sütőpapírt teszünk. Az oldalát nem kell kikenni semmivel, mert akkor nem tud a tészta jól megemelkedni.
  5. 160 fokon, hőlégkeverésen 30 perc alatt megsütjük. A tésztát rácsra téve kihűtjük.
  6. Közben a krémnek valókat összekeverjük, és hűtőbe tesszük.
  7. Amikor kihűlt a torta, vízszintesen kettévágjuk, vastagon megkenjük krémmel, majd hosszában is kettévágjuk, és ezt a két részt is krémmel illesztjük össze. Éles késsel körbevágjuk, így alakítva ki az üveg formáját.
  8. A tészta tetejét és oldalát is vékonyan megkenjük krémmel, hogy jól tapadjon hozzá a marcipán.
  9. A marcipánt kinyújtjuk 3 mm vékonyra, és a tésztára borítjuk, rásimítjuk.
  10. Hasonlóan készítjük a piros marcipánból a kupakot is.
  11. A fehér marcipánt is kinyújtjuk 3 mm vékonyra, éleit szögletesre vágjuk.
  12. Ételfestékkel és vékony ecset segítségével megfestjük a címkét.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x25
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7051
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ír whiskey-s torta
Évi néni 1830 recept

Ez a torta is az ír Szent Patrik napi menü egyik része volt, melyet ketten a férjemmel készítettünk.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek