r
Nosalty Logó

Ínyenc csirkeragu

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Mignon
Ínyenc csirkeragu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
sörös
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A raguhoz

A párolóléhez

Összesen 414 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A raguhoz

A párolóléhez

Összesen 1654 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A raguhoz

A párolóléhez

Összesen 143 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.3 g

Zsír

  • Összesen
    25.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    577.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    331 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    216.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 414 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    121.2 g

Zsír

  • Összesen
    100.8 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    543 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2309.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    298 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    181 mg
  • Foszfor
    1324 mg
  • Nátrium
    376 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.8 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    867.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    581 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    477 mg
  • Retinol - A vitamin:
    571 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 1654 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 143 Kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A raguhoz

A párolóléhez

Elkészítés

A raguhoz

  1. A filéket kisebb csíkokra/ darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk őket, majd a vaj és olaj keverékén pár perc alatt átpirítjuk (két adagban).
  2. A párolóléhez simára keverjük a hozzávalókat.
  3. Visszaöntjük a serpenyőbe az összes elősütött húsdarabot, nyakon öntjük a párolólével, és mérsékelt lángon (néha megkeverve), kb. 10 perc alatt jól összerotyogtatjuk az ízeket.
  4. Hozzáöntjük a simára kevert tejszín és keményítő keverékét (ha szükséges, még sózzuk-borsozzuk), és végül pár perc alatt sűrűre összeforraljuk az egészet.
  • Sütés ideje: 6 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 16
  • 7 napos nézettség: 118
  • Össznézettség: 226580
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 06.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Stahl Judit receptjében a párolólé rejti magában a titkot, érdemes alaposan végigolvasni a hozzávalókat! Nagyon ízletes, omlós, selymes, egyedi ízvilágot kapunk, bátran ajánlom mindenkinek.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Nagyon jól hangzik! Milyen köretet ajánlanál hozzá? Rizs, esetleg krokett, vagy valami más?

Mignon

Igen, igen, ez mind fincsi hozzá szerintem is, mi most törtkrumplival ettük. Üdv: Mignon

Törölt felhasználó

Nagyon jól hangzik.Különlegesen finom lehet.Kipróbálom.Üdv :Bogi

Mignon

Bogi! Igen, én is rögtön elcsábultam neki:) Az ízvilága alapján azt gondolná az ember, hogy több órás munka áll mögötte és közben pillanatok alatt elkészíthet?! Már csak ezért is egy hálás étel, remélem ízleni fog! Üdv: Mignon

Törölt felhasználó

Sziasztok! Most csináltam meg. Fura ízvilág, de jó :) Pillanatok alatt kész van :) Üdv Erika

Kiseszti

Örömmel tudatom, hogy abszolut sikert aratott a mai ebéd - hála ennek a remek receptnek! :) A párolólé és a tejszínes mártás keverékét használtam fel, nem csirkemellel, hanem májjal, t?zálló tálban, süt?ben készítve. Isteni! Meleg szívvel ajánlom mindenkinek. Mignon, köszi a receptet! :) :) :)

Mignon

Kedves Eszter! Ennek igazán örülök, köszi a visszajelzést! :) További jó sütés-f?zést! Üdv: Mignon

Törölt felhasználó

Els? látásra felkeltette a figyelmem a recept, ma elkészítettük. Nagyon finom, kiadós vacsora lett bel?le, nagyon gyorsan! Annyit változtattunk, hogy keményít? híján liszttel s?rítettük be, de azt hiszem nem ártottunk neki :) Szarvacska tésztát f?ztünk ki hozzá köretnek. Azt hiszem, állandó szerepl? lesz a kedvencek listáján :)

Mignon

Örülök! :) Köszönöm a visszajelzésed, jólesik olvasni! :) Remélem más finomságot is találsz még majd a feltöltött receptjeim közt! Szép napot, üdvözöllek: Mignon

Törölt felhasználó

Szia, jól néz ki a kép, nagyon merészek a hozzávalók, nekem nagyon tetszik. Ez egy különleges recept amit el is mentettem magamnak. Köszönöm szépen Robi.

Törölt felhasználó

Ez a világ legjobb csirkeraguja :] Most lettem kész vele... :] Nem kövezett meg a család..., dicsérte! :]

Alkonyat

Kedves Mignon! Köszönöm, ezt a fenséges, mennyei ragut. Ezt készítettem el ebédre, minden falatnál elmondtuk, hogy ez nagyon finom! :-D El fogom készíteni a szüleimnek is meg a barátainknak is mikor eljönnek hozzánk. Szép hétvégét és kellemes Húsvétot kívánok! Üdv:Alkonyat

Mignon

Kedves Alkonyat! Húú, ez tényleg egy nagyon finom étel! :) Örülök, hogy nektek is ennyire megízlett, én is elkészítem hamarosan újra, mostanában egy kicsit megfeledkeztem róla... Köszi a visszajelzést, nektek is kellemes húsvétot, jó sütés-f?zést! Üdvözöllek: Mignon

Miland

Kedves mignon! Hálás köszönet a recept feltöltéséért! Isteni finom, már többször elkészítettem (rizzsel). Páromnak el?ször "kikerekedett" a szeme, :))) amikor a hozzávalókat el?készítettem és látta, hogy azok valóban belekerülnek az ételbe, de végül neki is és a vendégeknek is nagyon ízlett. :))) Jah és a mai hozzászólás nem véletlen, már készül ebédre :) Üdv.: Andi

Mignon

Kedves Andi! Köszönöm a visszajelzésed, nagyon örülök neki! :) Mostanában nem töltöttem fel receptet, de amikor ilyen kedves, pozitív hozzászólást olvasok, megfogadom, hogy hamarosan pótlom elmaradásaimat! :) További jó sütés-f?zést kívánok neked az ünnepek alatt is, üdvözöllek: Mignon

Sillyke

Most készítem el a családnak,már alig várom a végeredményt!! :) Milyen köret illik hozzá???

Mignon

Kedves Sillyke! Remélem ízlett a családnak! :) Köretet illet?en gondolom már nem aktuális a válaszom, de legközelebb esetleg próbáld ki basmati rizzsel, nagyon finom! :) További jó sütés-f?zést, üdvözöllek: Mignon

umanka

Kedves Mignon! Nagyon jól hangzik, el fogom készíteni, szeretem az ilyen ízvilágot, de mi rajta a zöld? Petrezselymet is raksz rá?

Mignon

Remélem ízleni fog! :) Igen, szárított petrezselyemmel hintettem meg. Üdvözöllek: Mignon

fehérke37

Hol keressem a barna sört? Lehet butának t?nik a kérdés, de én még sosem találtam

Törölt felhasználó

A nagy élelmiszer üzletláncokban találni, de fellelhet? a gazdapiacokon is, ahol kézm?ves sört is árusítanak.

Törölt felhasználó

mindenhol lehet kapni....

Hozzávalók

A raguhoz

A párolóléhez

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?