r
Nosalty Logó

Imbolygó túrós-sajtos pogi

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tubicám
Imbolygó túrós-sajtos pogi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta

Tetejére

Összesen 1051 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta

Tetejére

Összesen 6302 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta

Tetejére

Összesen 349 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.4 g

Zsír

  • Összesen
    59.1 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1934.8 g
  • Cink
    111 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    376 mg
  • Vas
    86 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    458 mg
  • Nátrium
    777 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    107.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    527 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    503 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    278 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 1051 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    194.3 g

Zsír

  • Összesen
    354.3 g
  • Telített zsírsav
    114 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    135 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    77 g
  • Koleszterin
    643 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11608.9 g
  • Cink
    669 mg
  • Szelén
    312 mg
  • Kálcium
    2256 mg
  • Vas
    514 mg
  • Magnézium
    400 mg
  • Foszfor
    2745 mg
  • Nátrium
    4662 mg
  • Réz
    27 mg
  • Mangán
    26 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    577.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    644.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3159 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    96 micro
  • K vitamin:
    245 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    65 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    691 micro
  • Kolin:
    385 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3019 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1665 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    548 micro
Összesen 6302 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    643.9 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    259 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    17 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 349 Kcal

Hozzávalók

Tészta

Tetejére

Elkészítés

Tészta

  1. A margarint felolvasztjuk, és hűlni hagyjuk. Az élesztőt felfuttatjuk a langyosra melegített tejfölben, amiben egy kanál cukrot elkevertünk. A túrót áttörjük, és hozzáadjuk a tojássárgáját.
  2. A dagasztó tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, az olvasztott margarint, a tojássárgás túrót és végül a felfuttatott élesztőt. Alaposan kidolgozzuk a tésztát, addig gyúrjuk, míg el nem válik az edény falától. Letakarva meleg helyen kelesztjük 1 órát.
  3. Lisztezett felületen vékony téglalapra nyújtjuk a megkelt tésztát, megszórjuk a reszelt sajt harmadával, és hajtogatjuk. Letakarva 15-20 percig pihentetjük. Majd ismét nyújtjuk, szórjuk, hajtogatjuk, és pihentetjük. Összesen háromszor. Negyedszerre ujjnyi vastagságúra nyújtjuk a tésztát, és kis méretű pogácsaszaggatóval (így lesznek imbolygó, részeges pogik) kiszaggatjuk.
  4. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezzük a pogácsákat, nem túl szorosan, mert sütés közben növekednek, imbolyogva csúsznak szét jobbra-balra.

Tetejére

  1. A pogácsák tetejét lekenjük a megmaradt tojásfehérjével, megszórjuk sajttal és ízlés szerint, különféle magvakkal. (elhagyható)
  2. 220 C fokra előmelegített sütőben, 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 44x39
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6347
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 01.

Ajánló

A pogik tetejét lekenhetjük csak egyszerűen tojássárgával, de a sült ropogós sajtkalap sokat dob a küllemén és az ízélményen is. Legfinomabb még langyosan, melegen, szinte még a sütőből, de másnap is nagyszerű útravaló. (A további eltarthatóságról nincs adat, mert olyan még nem volt, hogy későbbre is maradt volna belőle.)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imbolygó túrós-sajtos pogi
Tubicám 33 recept

Nagyim kézzel írt receptfüzetében leltem rá erre a finom, omlós és mégis ropogós pogácsa receptre. Anyukám kedvence, gyakran kerül kívánságlistára. Az a "nem lehet abbahagyni és nem lehet megunni" -féle sós nassolni való.

Hozzávalók

Tészta

Tetejére

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek