r
Nosalty Logó

Igazi fudge brownie - brutál csokis

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
plentera85
Igazi fudge brownie - brutál csokis
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
155 °C
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 368 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 4420 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 408 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    357.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.8 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 368 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.3 g

Zsír

  • Összesen
    225.4 g
  • Telített zsírsav
    141 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    924 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4291 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    317 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    647 mg
  • Foszfor
    1339 mg
  • Nátrium
    1838 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    609.6 g
  • Cukor
    472 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    154.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1431 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    488 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1407 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    303 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    810 micro
Összesen 4420 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    397.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.5 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 408 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Szükségünk lesz: 1 nagyobb fémtálra (kb. 3 literes), 1 kisebb lábasra, 1 fakanálra, 1 mélytányérra, 1 fémevőkanálra, 1 villára, 1 teáskanálra és egy fémhabverőre. Továbbá legyen otthon sütőpapír és egy nagyobb vágódeszka a szeleteléshez. Egy konyhai kés és egy szilikonspatula hasznos lesz a felszolgálásnál. Konyhamérleg természetesen kelleni fog a pontos kiméréshez. A kiméréshez bármilyen tál vagy műanyag doboz megfelel. A tojásokat érdemes külön egy tányérban feltörni, hogy véletlenül se kerüljön tojáshéj a süteménybe.
  2. Melegítsük elő a sütőt 175°C-ra (155°C légkeverésen). Béleljünk ki egy kb. 25 x 35 cm-es tepsit zsírpapírral úgy, hogy a papír kb. 5 cm-rel legyen magasabb a tepsi rövid szélénél. (Én egy kb. 5 cm magas sütőtálat használtam.) Ez a sütés befejeztével majd segíti a brownie kiemelését a tepsiből, továbbá a szeletelésnél is hasznos lesz. A papírt hajtsuk kifelé, hogy véletlenül se menjen a massza a papír és a tepsi közé. Tegyük félre az így előkészített tepsit.
  3. Keressünk egy kisebb lábast amit töltsünk meg kb. 2 ujjnyi forró vízzel. Vegyük kis lángra, hogy éppen gyöngyözzön a víz, majd tegyük rá a fémtálat. A gyöngyöző víz felett így a fémtálban olvasszuk meg a vajat és 50 g felkockázott csokoládét, a habverővel kevergetve. Ha teljesen megolvadt, zárjuk el a lángot, és óvatosan vegyük ki a fémtálat a lábasból, figyelve arra, hogy forró gőz fog kijönni alóla! Tegyünk egy nedves konyharuhát a tál alá (hogy ne csúszkáljon), és amíg olvadt a vaj, keverjük össze jó alaposan a cukorral. Ezután keverjük bele a tojásokat (érdemes előtte felverni úgy, mint ha rántottát csinálnál) és a vaníliát.
  4. Adjuk hozzá a megmaradt hozzávalókat: kakaópor, liszt, só, kókuszreszelék; és jó alaposan keverjük össze a ragacsos masszát. A csoki megmaradó részét vágjuk fel pici, kb. 0,5x0,5 cm-es darabkákra, majd óvatosan keverjük a masszába. A masszát öntsük bele az előkészített és kibélelt tepsibe, és oszlassuk el arányos vastagságúra. Itt segít az evőkanál, a sűrű massza kikaparásában.
  5. Tegyük be a sütő középső rácsára a tepsit, és süssük 35 percig. Én légkeveréssel 155°C-on sütöttem a képen látható (gyorsan elfogyasztott) verziót.
  6. Amikor elkészült, fogókesztyűvel vegyük ki a tepsit, és hagyjuk teljesen kihűlni egy fémrácson. Ha teljesen elhűlt, fogjuk meg a sütőpapír két szélét, és óvatosan emeljük ki a tepsiből a brownie-t, és tegyük sima, karcmentes felületre vagy nagyobb vágódeszkára mielőtt felszeletelnénk. A szeletek ragaszkodnak a sütőpapírhoz, így érdemes a szilikonspatulával óvatosan elválasztani egymástól. A papír alja is vajas lesz, így ajánlott egy extra réteg sütőpapírt tenni a vágódeszkára. Zacskóban, szobahőmérsékleten, nagyjából 1 hétig áll el.
  • Sütés hőfoka: 155 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x35
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 71
  • Össznézettség: 38270
  • Feltöltés dátuma: 2020. március 20.

Ajánló

Szeletenként 1 gombóc vaníliajégkrém, és kb. egy csészényi tejszínhab javasolt. 1 szeletet mikróban 1 perc alatt fel lehet melegíteni, de hidegen is nagyon finom. A kevésbé édesszájúaknak 1 pohár tejjel javaslom enyhíteni a brownie elfogyasztása okozta túladagolási tüneteket. Az eredeti receptek nem tartalmaznak kókuszreszeléket, én azonban a liszt egy részét helyettesítve jobban kedvelem az eredményt. Kókuszreszelék nélkül 125 g liszttel dolgozzunk.

Receptkategóriák

Igazi fudge brownie - brutál csokis
plentera85 5 recept

2008-ban költöztem Írországba, és az első évben szerelembe estem a Fudge Brownie-val (Fádzs Brávni). A szerelem azóta is tart, így gondoltam, az otthoniakkal, azaz veletek is megosztom ezt a tömör gyönyört. Nem, ez most nem túlzás. Ennek tömörnek, ragacsosnak kell lennie, nem olyan mint a torta vagy a linzer. Többfélét kipróbáltam 12 év alatt, és ez a (picit módosított) recept az eddigi legjobb szerintem. Remélem nektek is ízlik!

Hozzászólások (2)

pszilv

Ez egy nagyon jó recept, köszönjük szépen. A gyerekek (15,14,10) hárman simán ügyesen megcsinálták, pedig nem valami gyakorlottak, és pont olyan lett, mint a fotón. Egy kicsit több aprított csokit tettek bele a végén. És kb 10 perccel hamarabb készen lett, úgy 35 perc elég volt neki. Nagyon finom, attól tartok, hogy nem fogjuk tudni tesztelni, meddig áll el. :D

plentera85

Ó de szuperek vagytok, örülök hogy a gyerekeket is sikeresen bevontad az alkotásba, és hogy ízlett nektek is :) Valóban gyerekjáték, a leírás azért is lett kicsit túlrészletezve, hogy biztos legyen a siker a kezd?knek is. A 35 percre nyugodt szívvel rábólintok, f?leg ha(!) valakinek tárolnia kellene, kevésbé szárad ki. A leírásba bele is tettem most hogy 35-45perc, mert ez süt?t?l is függhet, szóval nagyon köszi a visszajelzést :) A több csoki az csak jó lehet, szóval jó kísérletezgetést <3

pszilv

Ja igen, és az alapos, részletes leírásért külön köszönet! <3

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek