r
Nosalty Logó

Húsvéti diós kalácskoszorú

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mercedes
Húsvéti diós kalácskoszorú
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A bevonathoz

Összesen 523 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A bevonathoz

Összesen 4158 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A bevonathoz

Összesen 334 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    25.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    319.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.2 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 523 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77 g

Zsír

  • Összesen
    207.5 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    99 g
  • Koleszterin
    352 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2552.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    567 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    408 mg
  • Foszfor
    1213 mg
  • Nátrium
    199 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    521.3 g
  • Cukor
    263 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    212 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    637 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    489 micro
  • Kolin:
    282 mg
  • Retinol - A vitamin:
    614 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    218 micro
  • β-crypt
    115 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    441 micro
Összesen 4158 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 334 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A bevonathoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet meglangyosítjuk, majd a cukorral és az élesztővel elkeverjük. A lisztet egy tálba tesszük, közepébe mélyedést készítünk, majd beleöntjük az élesztős tejet, meghintjük egy kis liszttel, majd negyed órát állni hagyjuk.
  2. Ezután a maradék hozzávalóból egy lágyabb tésztát gyúrunk. 1 órát kelesztjük.
  3. A töltelékhez a vajat és a cukrot felolvasztjuk, hozzáadjuk a darált diót. 1-2 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a narancs levét, reszelt héját és a tejet, hűlni hagyjuk.
  4. A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük a töltelékkel úgy, hogy minden oldalán 2 centit hagyjunk szabadon.
  5. A hosszabbik felétől feltekerjük, majd egy sütőpapírral vagy szilikonos lapra helyezzük, koszorú alakúra formázzuk, két végét összenyomkodjuk, majd a tetejét egy éles késsel kb. 8 helyen bevagdossuk.
  6. 180 fokos előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
  7. A mázhoz a porcukrot elkeverjük a citromlével, majd még melegen rácsurgatjuk a tetejére. Néhány szem félretett dióbéllel díszíthetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4411
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 03.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Húsvéti diós kalácskoszorú
Mercedes 302 recept

Elkezdtem a húsvéti próba sütést-főzést. Fontos számomra ez az ünnep, mert ilyenkor mindig együtt van a család. Egy régi újságból van az alapreceptje a tésztának. A tölteléket átvariáltam a kedvemre.

Hozzászólások

pussycat

Kedves Mercedes! Nagyon szep a kalacsod es a foto is gyonyoru, igazi husveti hangulatot ad! Udv. pussycat:))

Mercedes

Köszönöm szépen,és komolyan mondom a legfinomabb kalácstészta recept amit valaha készítettem.2 napig ettük,de még akkor is pihe-puha volt:)

kicsiszoke

Tegnap elkészítettem így husvét alkalmából. A tészta tényleg nagyon finom és puha de nekem a töltelék nagyon édes,bár ez ízlés dolga,a család többi tagja dícséri hogy finom. A másik pedig hogy nekem nem lett ilyen szép színe mint neked a képen,inkább egy szépen kisült kiflire emlékeztetett,nem kell valamivel lekenni hogy fényes legyen? És a legvégén a citromos máz sem lett olyan mint a képen,színtelen lett,nem fehér. Robotgéppel csináltad? Nemtudom mit ronthattam el. Szerinted?

Mercedes

Szia!A receptben direkt odaírtam a cukor mellé,hogy eritrittel készítettem,az a kristálycukor édességének kb a 70-80 %-át teszi ki,tehát nem olyan édes,mint a kristálycukor. Nem kentem le semmivel a tetejét,a fényességét a citromos máz adta meg,ha színtelen lett neked,akkor kevés volt benne a porcukor szerintem. A tésztáját robotgéppel készítettem,a mázat simán kikevertem egy kanállal,de nagyon s?r?nek kell lennie. Arra figyeltél,hogy amikor meleg a kalács,akkor kend le? Remélem tudtam segíteni és legközelebb tökéletes lesz,mert ez tényleg egy nagyon finom kalács. Üdv:Mercedes

kicsiszoke

Szia! Pedig 80 g porcukrot használtam a mázhoz ahogy a receptben is írtad. Igen,meleg volt a kalács amikor lekentem,pár percel el?tte vettem ki a süt?b?l. Megpróbálok venni eritritet,amígnem találok addig legfeljebb kevesebb cukorral készítem el,mert biztos nem ez volt az utolsó alkalom,nem adom fel mert tényleg finom a tésztája. Jó pap is holtig tanul. ;-) Köszi a segítséget!

Mercedes

Szia!Akkor nem tudom mi lehet.Próbáld meg legközelebb több porcukorral.Eritritet akkor vegyél,ha figyelsz a kalóriabevitelre,vagy ha egészséges cukrot szeretnél.Elég húzós ára van,viszont a kalóriaértéke elenyész? a normál kristálycukoréhoz képest,még a 10%-át sem éri el,az íze viszont teljesen olyan.Viszont arra figyelj,hogy a kelt tésztákhoz ugyanúgy nem jó,mint a nyírfacukor,mert gombaöl? hatással bír,ezért én magához a tésztához hagyományos kristálycukrot használok,de minden máshoz Eritritet.További jó sütés-f?zést:)

kertmami

Kedves Mercedes! Megsütöttem a kalácsot. Kiváló a recept, minden rendben ment, és nagyon finom, és szép kalácsot sikerült sütni.Az én kalácsom kinézete is olyan, mint a fotón lév? kalács,és az íze is fenséges. Köszönöm szépen, többször is elkészítem a jöv?ben. üdv. kertmami:))

Mercedes

Kedves Kertmami!Nagyon örülök,hogy ilyen jól sikerült és hogy ennyire ízlett is.Szerintem is nagyon finom.Üdv:Mercedes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A bevonathoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek