r
Nosalty Logó

Hosszan főtt citromos borjú

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Hosszan főtt citromos borjú
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
120 °C
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 558 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2232 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 88 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.3 g

Zsír

  • Összesen
    29.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    228 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1155.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    613 mg
  • Nátrium
    329 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    278.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    203 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    240 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    581 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    629 micro
Összesen 558 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    221 g

Zsír

  • Összesen
    119.5 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    912 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4622.2 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    376 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    332 mg
  • Foszfor
    2451 mg
  • Nátrium
    1315 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    1115 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    440 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    811 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    98 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    233 micro
  • Kolin:
    962 mg
  • Retinol - A vitamin:
    244 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2325 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2518 micro
Összesen 2232 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 88 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A borjúpofát megtisztítjuk az inaktól, és a nagyobb darabokat két szeletre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, olaj + fehérbor + citrom + aprított petrezselyemből álló pácba tesszük fél napra.
  2. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, és a pácból kiemelt, leitatott hússzeletek mindkét oldalát 3-3 percig elősütjük.
  3. Egy nagy edénybe tesszük a szeleteket, ráöntjük a páclevet és a húslevest. Lefedve 120 fokos sütőben hőlégkeverésen 3 órán át sütjük.
  4. Mikor teljesen megpuhult a hús, kiszedjük a léből, melybe belekeverjük, és összetörjük a négy szardellafilét, majd behabarjuk a keményítővel elkevert tejföllel.
  5. Friss petrezselyemmel szórjuk meg.
  • Sütés hőfoka: 120 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 180 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1650
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hosszan főtt citromos borjú
Évi néni 1830 recept

Az eredeti receptleírás hátszínből készítette a fogást, de nekem ült a hűtőmbe ez a finom kis hús, amit már egyszer kipróbáltam, és remekül bevált. Akkor szerelmese lettem ennek a ma divatossá vált bocialkatrésznek. Hosszan főzve szenzációs ételeket lehet belőle varázsolni. Ez a fogás is pikáns, izgalmas volt, amit bármikor szívesen újra elkészítenék.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek